PD nu vrea bilanţ festiv al guvernării Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedinţii Ion Oltean, Cezar Preda şi chiar şi Anca Boagiu au spus că sunt împotriva unei astfel de manifestări, care i-ar fi utilă, din punct de vedere mediatic, doar premierului


Vicepreşedinţii Ion Oltean, Cezar Preda şi chiar şi Anca Boagiu au spus că sunt împotriva unei astfel de manifestări, care i-ar fi utilă, din punct de vedere mediatic, doar premierului Tăriceanu. Preda le-a spus colegilor săi de partid că aceste festivităţi sunt inacceptabile în condiţiile în care pensionarii sunt în stradă, la farmacii sunt cozi imense în aşteptarea medicamentelor compensate, iar suprafeţe întinse din ţară sunt inundate. În plus, membrii Biroului Permanent al PD au apreciat că relaţia cu liberalii nu este suficient de bună pentru a organiza astfel de manifestări comune. După aceste critici la adresa deciziei luate în interiorul Alianţei D.A., vicepreşedinţii PD au contestat şi formula restrânsă - trei liberali şi trei democraţi - în care se iau hotărârile în Alianţă. Cezar Preda a apreciat că ar fi fost mai bine ca la şedinţele conducerii Alianţei să participe câte şapte membri din partea fiecărui partid. Emil Boc a replicat arătând că, prin restrângerea CNC-ului A.D.A., a fost eliminat de la discuţii liberalul Ludovic Orban, care a iniţiat permanent atacuri împotriva PD. Anca Boagiu a arătat că la aceste şedinţe participă totuşi senatorul PNL Puiu Haşotti, un alt critic dur al PD şi al preşedintelui Traian Băsescu. Discuţiile relativ aprinse din Biroul Permanent al PD s-au terminat, până la urmă, fără nicio concluzie. Alianţa D.A. a decis să organizeze, în iulie, o manifestare prilejuită de împlinirea a 500 de zile de la preluarea guvernării. Cu această ocazie, miniştrii Alianţei D.A. ar urma să-şi prezinte bilanţul în faţa a circa 1.000 de invitaţi.

Miniştrii democraţi, în campanie
Supăraţi pe faptul că PNL a început să-şi trimită demnitarii să colinde prin ţară şi a intrat, astfel, într-o precampanie electorală, liderii Partidului Democrat au decis ca, din acest weekend, toţi miniştrii şi secretarii de stat membri ai PD să se deplaseze în provincie. Democraţii susţin că în conducerea Alianţei D.A. se luase decizia ca astfel de deplasări în teritoriu să fie organizate în comun, dar liberalii au ignorat această hotărâre. Oficial, PD a anunţat că miniştrii săi vor merge în provincie pentru a rezolva nemulţumirile celor din administraţia locală. "Secretarii de stat şi miniştrii PD se vor deplasa în teritoriu pentru a cunoaşte în mod concret problemele reale şi pentru a nu rămâne cantonaţi în birourile de la Bucureşti, unde în rapoarte se poate scrie totul foarte frumos, dar, în practică, realităţile să fie cu totul altele", a explicat, miercuri seara, preşedintele PD, Emil Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite