PD îşi ajută "dirigintele" din fondul clasei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

> Materialele trimise de Traian Băsescu alegătorilor, printre care scrisori imprimate cu stema României şi cărţi poştale, au fost comandate de democraţi la diverse tipografii. Preşedintele

> Materialele trimise de Traian Băsescu alegătorilor, printre care scrisori imprimate cu stema României şi cărţi poştale, au fost comandate de democraţi la diverse tipografii.

Preşedintele Traian Băsescu şi PD nu se mai ostenesc să ascundă campania comună pe care o fac pentru uninominal şi euroalegeri. După ce duminică a criticat celelalte partide de la tribuna unui miting electoral democrat, şeful statului a "invadat" căsuţele poştale ale românilor din toată ţara cu materiale publicitare comandate şi plătite de pedişti.

Şeful statului a trimis electoratului o scrisoare, având stema României în antet, în care îi îndeamnă pe români să voteze la referendumul de la 25 noiembrie în favoarea votului uninominal.
Documentul, semnat "cu dragoste şi respect" de Traian Băsescu, este însoţit de un calendar tipărit la Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi S.A., după cum se precizează chiar pe un colţ al materialului.

Cele două tipărituri au ajuns în căsuţele poştale ale cetăţenilor într-un plic imprimat cu stema ţării şi textul "Preşedintele României". Un material similar a circulat în Bucureşti sub forma unei cărţi poştale, cu fotografia lui Băsescu şi un text scris de mână şi iscălit de şeful statului.

Ca şi în cazul calendarului, vederea a fost executată la comanda pediştilor, de data aceasta de o tipografie privată. Şeful statului are la dispoziţie fondurile bugetare pentru a-şi finanţa campaniile de genul celei pentru referendumul dedicat uninominalului.

PD asigură logistica

Şeful de campanie al democraţilor, secretarul general Vasile Blaga, a recunoscut că PD a finanţat materialele publicitare ale preşedintelui pentru uninominal. Blaga a precizat că formaţiunea democrată asigură logistica pentru votul de la 25 noiembrie, aşa cum a făcut-o şi la referendumul din mai, pentru demiterea preşedintelui.
Liberalii şi social-democraţii au criticat acţiunea preşedintelui. "Este campanie electorală pentru PD în cel mai pur sens al cuvântului", a comentat purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu.
Deputatul George Scutaru, membru al conducerii PNL, a cerut şefului statului să precizeze cu ce bani a plătit campania pentru noul tip de vot.

"Dacă sunt fonduri private, folosirea stemei naţionale împreună cu materiale de campanie editate de PD este o încălcare flagrantă a neutralităţii pe care ar trebui să o aibă preşedintele", a apreciat Scutaru. Administraţia Prezidenţială nu a comentat situaţia. (Oana Iuraşcu, Alexandru Macoveiciuc)

Cătălin Stoica: Se foloseşte metoda liderului locomotivă

Directorul CURS, Cătălin Augustin Stoica, a declarat că în acest caz este folosită teoria liderului locomotivă. "Este o strategie pe care dacă nu o foloseşti este în detrimentul tău, ca partid. Capitalizezi pe ce resurse ai. Toate partidele cu un lider locomotivă fac acest lucru", a spus Stoica. Teoria liderului locomotivă spune că un partid cu un lider care este bine cotat în sondaje se poate folosi de acesta pentru a beneficia de popularitatea lui. Potrivit lui Stoica, PD nu este singurul exemplu de partid de lider, cazuri similare fiind cele ale PLD şi PRM.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite