PD face Hocus-Bocus cu salariul minim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de masă sau a unor bonuri valorice. O altă propunere lansată, ieri, de preşedintele democraţilor, a fost cea privind creşterea salariului minim pe economie. "Este o anomalie să dai bonuri

de masă sau a unor bonuri valorice. O altă propunere lansată, ieri, de preşedintele democraţilor, a fost cea privind creşterea salariului minim pe economie. "Este o anomalie să dai bonuri persoanelor cu venituri mari şi să-i neglijezi pe cei cu venituri mici", a spus Boc. Comisia pentru strategie şi prognoză a Alianţei PNL-PD, autoarea programului de guvernare, va evalua implicaţiile bugetare ale reducerii TVA, precum şi ale majorării salariului minim. Deputaţii pedişti vor vota legea privind reducerea TVA în funcţie de decizia Comisiei, a asigurat Boc. Reducerea TVA, propunere a conservatorilor adoptată deja de Senat, urmează să fie dezbătută şi în Camera Deputaţilor. Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a calificat drept o eroare reducerea TVA la produsele de bază şi şi-a exprimat convingerea că această eroare va fi corectată la Camera Deputaţilor, Cameră decizională în aces caz.

Liderul PD, acum trei zile
"Cred că nu este normal ca cel cu salariu de 30 de milioane să beneficieze de o măsură care vizează solidaritatea pentru cei cu venituri reduse. Pornesc de la premisa că un parlamentar şi un primar, care au un salariu de 30 milioane de lei, şi un pensionar care are o pensie de două sau trei milioane de lei nu ar trebui să beneficieze de acelaşi regim, adică de o cotă mai scăzută la alimente", declara Boc duminica trecută, la Cluj. "Parlamentarul sau primarul poate să plătească în continuare 19 la sută, în timp ce pensionarul se află într-o categorie defavorizată, cu venituri scăzute, şi ar trebui să plătească 9 la sută sau chiar taxă zero. Nu cred că trebuie să beneficieze şi cel cu salariu foarte mare, şi cel cu salariu mic sau pensie foarte mică", argumenta el.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite