PC decide astăzi soarta lui Piedone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piedone a contestat conducerea PC şi a cerut congres extraordinar
Piedone a contestat conducerea PC şi a cerut congres extraordinar

Conservatorii decid astăzi dacă îl exclud din partid pe primarul sectorului 4 din Capitală, Cristian Popescu Piedone, după ce acesta s-a arătat nemulţumit de actuala conducere a formaţiunii şi a anunţat că doreşte şefia PC şi convocarea unui Congres Extraordinar.

În spatele demersului său, preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut însă că se află în negocieri cu UNPR, motiv pentru care azi va fi discutată sancţionarea sa.

Preşedintele PC a precizat pentru „Adevărul" că Piedone reprezintă pentru el "o dezamăgire personală şi că azi e posibilă orice sancţiune -de la atenţionare verbală la excludere din partid. Constantin a mai spus că are informaţii „clare" potrivit cărora Piedone a participat alături de UNPR la racolarea mai multor primari.

Atac la liderul PC

„Clarificările le voi aduce după şedinţa Biroului Permanent al PC. Am văzut că sunt acuzat de întâlniri cu tot felul de oameni pe care nu-i cunosc. Eu nu ştiu de ce preşedintele PC, Daniel Constantin, face declaraţiile astea. Eu ştiu că în sectorul 4 am închis toate magazinele de vise... dânsul pare că a ieşit dintr-un astfel de magazin", a declarat Piedone pentru „Adevărul"". 

Întrebat dacă a negociat cu UNPR, edilul a evitat răspunsul, spunând că nu şi-a luat niciun concediu medical să negocieze cu formaţiunea lui Gabriel Oprea, ci a stat toată ziua la biroul de la primărie. În cazul în care Piedone intenţionează să plece la UNPR, excluderea sa din partid ar fi bine-venită pentru simplul motiv că astfel îşi poate păstra mandatul de primar. Potrivit legii, doar în situaţia demisiei din PC, Piedone ar rămâne fără fotoliul de edil.

Piedone a demisionat, vinerea trecută, din toate funcţiile deţinute în PC. În replică, preşedintele conservatorilor a susţinut că edilul are „anumite vulnerabilităţi" şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite