PC:Marko să-şi ceară scuze sau să fie demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de persoane au participat, ieri, la Alba Iulia, la o manifestare publică organizată de Partidul Conservator sub sintagma "Limba română nu se negociază", la finalul căreia a fost

Peste 700 de persoane au participat, ieri, la Alba Iulia, la o manifestare publică organizată de Partidul Conservator sub sintagma "Limba română nu se negociază", la finalul căreia a fost adoptată o "Declaraţie-manifest" în cinci puncte. Participanţii au cerut ca vicepremierul Marko Bela, preşedintele UDMR, să-şi ceară scuze public poporului român pentru "declaraţiile extrem de grave, ofensatoare şi jignitoare", iar în caz contrar "vrem demiterea acestuia din Guvernul României".
Totodată, pentru "instigare la ură naţională, incitare la separatism teritorial şi discriminare, solicităm autosesizarea Ministerului Public", se arată în rezoluţia adoptată de participanţii la adunarea de la Alba Iulia. O altă cerinţă a participanţilor este ca UDMR să-şi declare deschis, clar şi fără echivoc loialitatea faţă de statul naţional unitar român şi faţă de Constituţia României. În cazul în care "Consiliul Naţional Secuiesc va continua să defăimeze istoria României, Constituţia şi legile ţării" se cere "scoaterea acestuia în afara legii". Participanţii au mai cerut ca Parlamentul să elaboreze un act normativ organic care să stipuleze cunoaşterea limbii române obligatoriu pentru toţi cetăţenii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite