PC nu mai are loc nici la guvernare, nici în Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi seara, PC a dat un răspuns evaziv acestei cereri a PD, dar moţiunea simplă a fost retrasă întrucât o parte din iniţiatorii ei, respectiv deputaţii PSD, şi-au retras semnăturile.

Marţi seara, PC a dat un răspuns evaziv acestei cereri a PD, dar moţiunea simplă a fost retrasă întrucât o parte din iniţiatorii ei, respectiv deputaţii PSD, şi-au retras semnăturile. Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a explicat, marţi seara, la o emisiune televizată, că parlamentarii PSD nu pot semna vreo moţiune fără acordul conducerii centrale a partidului. "Colegii mei care au semnat astăzi moţiunea şi pe urmă şi-au retras-o au semnat din proprie iniţiativă, fără a avea avizul partidului în acest sens. Pentru că moţiunile pe care le depune PSD sunt discutate în Biroul Permanent al partidului, în grupul parlamentar, după care semnăm sau nu o moţiune. (...) Pe de altă parte, PSD nu e la remorca PC sau PRM la asemenea moţiuni. Dacă cele două partide nu sunt capabile să-şi adune oamenii ca să semneze moţiunea, nu trebuie să se cârpească cu semnătura noastră pe holuri", a spus Hrebenciuc.
Pesediştii, mai apreciaţi decât conservatorii
Udemeriştii şi democraţii s-au coalizat împotriva conservatorilor, acuzându-i că nu au făcut gestul politic de a-şi retrage moţiunea, aşa cum au lăsat să se înţeleagă cu o seară înainte. Liderii grupurilor PD şi UDMR din Cameră, Cristian Rădulescu şi Kelemen Hunor, au precizat că reprezentanţii PC din Biroul Permanent nu au anunţat că renunţă la moţiune, ci s-au limitat la a lua act de faptul că nu au numărul minim de semnături necesare depunerii ei, ca urmare a retragerii de pe listă a pesediştilor.
"Aşteptam un gest politic de la PC, dar n-a venit. PSD este mai responsabil faţă de interesul naţional decât PC", a declarat Hunor. El i-a ironizat pe conservatori, arătând că în săptămânile pare se cred la guvernare, iar în cele impare - în opoziţie. Pe aceeaşi idee a insistat şi Cristian Rădulescu, care a precizat însă că, deocamdată, PD nu va cere PC să părăsească arcul guvernamental. "Realitatea săptămânilor şi lunilor viitoare ne va determina să avem o poziţie tranşantă în această privinţă. În ceea ce mă priveşte pe mine, personal, eu consider că PC, în acest moment, nu mai dă susţinere guvernului", a spus liderul deputaţilor democraţi.
PC nu renunţă
Deputatul PC Petru Călian a lăsat să se înţeleagă că formaţiunea sa ar putea să nu renunţe, pe viitor, la iniţierea unei alte moţiuni simple împotriva vicepremierului Marko Bela, având în vedere că aceasta reprezintă doar "un exerciţiu democratic".
Călian a mai spus că PC colaborează cu toate partidele din coaliţie, "chiar şi cu UDMR", un exemplu în acest sens fiind echipa pe care au făcut-o conservatorii cu UDMR la modificarea proiectului de lege privind Agenţia Naţională de Integritate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite