PC instituie birul pe integrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

încât ea să nu fie suportată de cetăţenii care trăiesc din venituri", a explicat liderul conservator. El a estimat că România va trebui să vireze bugetului comunitar, în primul an după

încât ea să nu fie suportată de cetăţenii care trăiesc din venituri", a explicat liderul conservator. El a estimat că România va trebui să vireze bugetului comunitar, în primul an după aderare, aproximativ 1,5 miliarde de euro, sumă net inferioară fondurilor pe care Bucureştiul le va primi de la UE. "Voi fi primul plătitor al acestei taxe şi cer tuturor românilor care au bani să facă la fel. Este şi un gest de solidaritate cu o populaţie sărăcită, cu şase milioane de pensionari", a zis Voiculescu.
El a precizat că grupul de firme pe care încă îl deţine a realizat, anul trecut, venituri de 46 milioane de euro, 24 de milioane fiind plasate în salariile angajaţilor, 21 de milioane - reinvestite şi aproximativ 300.000 de euro - cheltuite de familia Voiculescu.
Deşi vor să introducă un nou bir pentru întreprinzători, conservatorii susţin că iniţiativa lor nu loveşte în sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii - sector prioritar în doctrina şi acţiunea PC. "Ne aplecăm cu mare atenţie asupra tuturor sectoarelor economice, dar credem că un accent mai consistent trebuie pus asupra întreprinderilor mici şi mijlocii, pe care le vedem ca purtătoare ale unui impuls economic flexibil, suplu şi performant. Credem în acelaşi timp că dezideratul formării unei clase de mijloc autentice poate fi realizat mai lesnicios tocmai plusând pe dezvoltarea acestui tip de întreprinderi. Ele măresc plaja întreprinzătorilor privaţi medii, dar şi calitatea condiţiilor de muncă şi salariile celor angajaţi în astfel de activităţi economice mici şi mijlocii", se arată în Carta valorilor PC. Liderul partidului a explicat ieri că microîntreprinderile şi IMM-urile sunt, potrivit legislaţiei în vigoare, plătitoare de impozit pe cifra de afaceri şi nu pe profit.
Voiculescu a arătat că PC are deja un proiect de lege privind efortul financiar de integrare, care va fi depus săptămâna viitoare în Parlament şi că va încerca să-l convingă pe premierul Tăriceanu şi pe ceilalţi membri ai coaliţiei de guvernământ de necesitatea adoptării unui astfel de act normativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite