PC: DNA începe dosariada împotriva Guvernului Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PC avertizează că Direcţia Naţională Anticorupţie va declanşa, în următoarele două săptămâni, "o campanie în forţă" împotriva membrilor guvernului şi a unor reprezentanţi ai

Liderii PC avertizează că Direcţia Naţională Anticorupţie va declanşa, în următoarele două săptămâni, "o campanie în forţă" împotriva membrilor guvernului şi a unor reprezentanţi ai opoziţiei. Conservatorii susţin că în spatele acestor acţiuni s-ar afla preşedintele Traian Băsescu. El ar vrea ca, înainte de alegerile europene, adversarilor săi politici să li se lipească eticheta de corupţi.

Conducerea PC a decis să lanseze aceste acuzaţii prin intermediul unui comunicat de presă în care este citat Biroul Politic al partidului. Din organismul respectiv fac parte, alături de Dan Voiculescu, Dan Ioan Popescu (prim-vicepreşedinte), Daniela Popa, Sabin Cutaş, Bogdan Pascu, Codruţ Şereş, Lazăr Mihai, Constantin Faina, Petru Mărginean, Eugen Durbacă, Dumitru Buşe, Florin Anghel şi Bogdan Ciucă.
Cei enumeraţi susţin că "represaliile" DNA sunt cauzate de creşterea pensiilor, care ar fi adus procente în plus adversarilor preşedintelui.

"Obiectivul DNA nu este de a rezolva cazurile de corupţie, ci de a deschide cât mai multe piste pentru a arăta că lucrează şi a întreţine un climat de suspiciune prin stigmatizarea tuturor, lăsând curat numai Partidului Democrat. A devenit deja o obişnuinţă ca, ori decât ori se întâmplă ceva care strică planurile prezidenţiale, să fie scoşi procurorii pentru a restabili echilibrul în favoarea lui Traian Băsescu", afirmă conducerea PC.
Conservatorii reclamă faptul că procurorii anticorupţie cheltuiesc milioane de euro, deşi pentru activitatea instituţiei lor nu există alt criteriu de evaluare a eficienţei în afara aprecierilor şefului statului.

"PD pregăteşte fraudarea alegerilor"

"Cuvântul-cheie este mituirea electoratului (n.r. - la alegerile europarlamentare) sub diferite forme: de la punga cu zahăr, ulei, găini până la bani. Am mai auzit chiar de o metodă care m-a lăsat fără cuvinte. Se oferă alegătorilor un pantof la intrarea la urne şi celălalt - la ieşire, cu condiţia ca oamenii să acorde votul pentru un anumit partid", susţine preşedintele PC, Dan Voiculescu. El a adăugat că are informaţii în legătură cu faptul că PD este "campion al tentativei de fraudare". (George Rădulescu)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite