Ovidiu Niculescu: Dă un refresh la fază gen votează. Dacă nu alegi, nu ai pe cine să înjuri - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a iniţiat o campanie prin care doreşte să atragă tinerii la urne, pentru alegerile din 9 decembrie. }ntreaga campanie se desfăşoară sub sloganul: "Dă un refresh la fază gen votează".

Printre promotorii campaniei se regăsesc atât preşedintele Pro-Democraţia, Cristian Pârvulescu, dar şi actori de renume, cum ar fi Ovidiu Miculescu.

"Este o campanile care ţinteşte în general electoratul tânăr, care se prezintă cel mai puţin la vot în România, dar atunci când se prezintă la vot poate să schimbe direcţia votului. Nu asta este intenţia acum, ci aceea de a atrage o parte a populaţiei României, importantă, dar indiferentă faţă de politică (…) Societatea este rezultatul unui echilibru şi dacă tinerii nu participă la vot atunci societatea va prezenta un semnal mult mai îmbătrânit. Nu se vor regăsi, şi vor protesta. Dacă se prezintă la vot şansa de a modifica în mod rezonabil societatea e mult mai mare şi ăsta cred că este mesajul pe care trebuie să-l înţelegem", a spus Cristian Pârvulescu.

De asemenea, vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, a declarat că pentru campania de promovare a prezenţei la urne au fost alocaţi 50.000 de euro. El a fost întrebat dacă sloganul campaniei este unul potrivit pentru un astfel de demers. "Şi pe mine m-a surprins puţin atunci când au venit cu această propunere , i-am şi rugat să-mi prezinte câteva date. Din câte am înţeles, şi cred că aşa este, este noul limbaj pe care generaţia tânără îl utilizează, şi eu sunt în grupa de vârstă peste 30 de ani şi cred că există un soi de prăpastie între noi şi cei care vin din spate. Deci cred că este un mesaj aplicabil acestui segment de vârstă", a explicat Muhuleţ.

Actorii şi oamenii implicaţi în campanie au fost atent selectaţi, tocmai pentru a nu avea apartenenţă politică. Ovidiu Miculescu a explicat pentru Adevărul care este miza campaniei şi ce aşteptări au organizatorii în urma demersului. 

De ce această campanie?

M-am implicat în această campanie pentru că eu personal, actorul Ovidiu Miculescu crede că orice cetăţean al acestei ţări, indiferent de culoarea politică, este reponsabil pentru viitorul ţării. Dacă vrem să upgradăm faza numai aşa se poate face: printr-un vot.

Am înţeles că actorii au fost selectaţi pe anumite criterii. În principal, să nu aibă apartenenţă politică. Ce a ieşit?

Lumea ştie despre mine că nu fac politică de nicio culoare. Ei au apelat la mine pentru a face lucrurile puţin diferit faţă de ceea ce s-a făcut până acum. Aceste camapnii se fac în toate ţările şi, în general sunt considerate cam plictisitoare. Ei au nevoie de un om care să comunice mmai direct cu oamenii, să aibă un limbaj mai diirect.

Care credeţi că va fi impactul campaniei?

Nu ştiu care va fi impactul acestei campanii. Noi vă daţi seama că am vrea să fie cât mai mare, evident. Probabil că unora le va plăcea, altora nu. Nu poţi să împaci pe toată lumea.

De exemplu dacă aţi fi acasă, pe Facebook şi aţi vedea acest filmuleţ, credeţi că v-ar convinge?

Eu aş vedea o atitudine schimbată în primul rând. Aş vedea şansa ca tineretul să facă un pas în faţă, să fie mult mai activ, să nu mai stea în letargie. M-ar interesa să văd o chestie de genul ăsta. În primul rând de curiozitate, să văd ce au făcut oamenii ăştia. Nu ştiu ce atitudine aş avea dacă aş fi înapoi la 18 ani. Dacă mi-ar plăcea, dacă ar avea vreun efect. Nu ştiu, dar campania e bună, în orice caz. Probabil că aş comenta.

Un mesaj pentru tineri, în afară de acest slogan?

Fraţilor, încercarea moarte n-are.

Ce le spuneţi tinerilor dezamagiţi de politică?

Dacă nu alegi, nu ai pe cine să înjuri. Ceea ce şi mai frustrant. Dacă alegi pe cineva care îşi face treaba, este perfect. Dacă nu, atunci măcar ai pe cine să înjuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite