Ordonanţă anticorupţie doborâtă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La scurtă vreme după episodul ordonanţei DNA, lipsa de coordonare şi de mobilizare a parlamentarilor coaliţiei de guvernământ a lovit din nou în lupta anticorupţie. O ordonanţă de

La scurtă vreme după episodul ordonanţei DNA, lipsa de coordonare şi de mobilizare a parlamentarilor coaliţiei de guvernământ a lovit din nou în lupta anticorupţie. O ordonanţă de modificare a legii de prevenire, descoperire şi sancţionare a faptelor de corupţie a picat, ieri, în Camera Deputaţilor, întrucât nu a reuşit să adune cele 167 de voturi necesare adoptării unei legi organice. Actul normativ permitea investigatorilor actelor de corupţie să acţioneze sub acoperire în scopul obţinerii mijloacelor de probă. 142 dintre aleşi s-au pronunţat împotriva proiectului, în timp ce în favoare au votat doar 106. Deputaţii UDMR prezenţi, ieri, în sală, cu excepţia lui Toro Tibor şi a lui Kerekes Karoly, precum şi a liberalei Adina Vălean, s-au alăturat opoziţiei şi şi-au dat acordul pentru respingerea actului normativ.
O soartă identică a avut-o şi legea care prevedea înfiinţarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - cerinţă a Uniunii Europene.
Guvernul susţine însă, într-un comunicat de presă, că textele respective nu au fost respinse, întrucât, potrivit Regulamentului forului legislativ, acestea se vor rediscuta în sesiunea următoare. Până atunci, conform Executivului, ordonanţele sunt în vigoare şi îşi produc efectele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite