Orban a criticat Guvernul din umbră al lui Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ludovic Orban l-a criticat, ieri, pe Crin Antonescu pentru modul în care a alcătuit lista guvernului liberal din umbră. ,,Eram împreună în fața televizorului când l-am văzut pe Tăriceanu că anunță că Predoiu este ministrul Justiției, fără ca noi, care eram vicepreședinți ai partidului, să fi fost consultați”, i s-a adresat el lui Antonescu în timpul lucrărilor Delegației Permanente.

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat Cabinetul din umbră al lui Antonescu cu 90 de voturi pentru şi 38 împotrivă. Deşi votul a fost secret, printre cei care au criticat guvernul preşedintelui PNL s-a numărat şi Ludovic Orban.

Fostul ministru al Transporturilor în Cabinetul Tăriceanu i-a amintit preşedintelui PNL că, la vremea respectivă, se aflau de aceeaşi parte a baricadei, reproşându-i lui Tăriceanu maniera în care a alcătuit guvernul. Deputatul liberal a adăugat că Antonescu a preluat aceste procedee și a anunțat lista la televizor fără a se consulta cu membrii Biroului Politic Central al formaţiunii. Potrivit acestuia, gestul lui Crin Antonescu va avea efecte mai nocive decât cele ale lui Tăriceanu întrucât plasarea în guvern a unor oameni din afara PNL sau a unor oameni fără greutate în partid îi va demobiliza pe liberali în lupta pentru preluarea puterii.

Afirmațiile lui Orban au venit după ce Antonescu a deschis lucrările Delegației Permanente, afirmând că știe că există rezerve în partid față de ideea unui guvern care să nu aibă nume grele de la vârf și care să conțină și independenți. El a explicat că sondajele de opinie arată că populația nu mai are încredere în politicieni și așteaptă miniștri tehnocrați, oameni care să aibă expertiză în domeniile de care se ocupă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite