Orban: "Voi candida la şefia PNL, dar nu se ştie când"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban există, în continuare, un conflict mocnit. Potrivit unor voci din PNL, există posibilitatea ca, în cele din urmă, Ludovic Orban să fie

Între Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban există, în continuare, un conflict mocnit. Potrivit unor voci din PNL, există posibilitatea ca, în cele din urmă, Ludovic Orban să fie cooptat în Comitetul de Coordonare al PNL Bucureşti, deşi Tăriceanu a respins această variantă.

Orban a declarat că funcţia de premier îi acordă lui Tăriceanu mai multe libertăţi şi a anunţat că va candida la preşedinţia formaţiunii, "dar nu se ştie când - în 2009, în 2011..."

Şefii de sectoare, stabiliţi mâine

Conducerea PNL i-ar putea desemna mâine pe liderii interimari ai filialelor de sector decapitate duminică pentru rezultatele slabe obţinute la alegerile locale. Potrivit unor surse din partid, ministrul de interne, Cristian David, ar urma să preia organizaţia de la sectorul 2, în locul lui Mihai Georgescu.

Sursele amintite au precizat că David este interesat personal de zona respectivă, întrucât ar urma să candideze, la scrutinul general din toamnă, în colegiul uninominal de aici. Vicepreşedinţii Eugen Nicolăescu şi Mihai Voicu vor primi şi ei, cel mai probabil, interimatul altor două organizaţii de sector.

Conflict personal Tăriceanu - Orban

Vicepreşedintele Crin Antonescu a declarat, ieri, la Realitatea TV, că premierul a procedat greşit atunci când l-a demis pe Orban. "Am spus şi îmi păstrez părerea că decizia premierului Tăriceanu e şi precipitată şi, orice s-ar spune, a avut şi un caracter personal împotriva lui Ludovic Orban", a spus Antonescu.

Orban a explicat, tot la Realitatea TV, că a refuzat să renunţe la funcţie întrucât acest lucru ar fi însemnat să-şi recunoască o greşeală în campanie. Orban a mai spus că gestul lui Tăriceanu este "un semn de neprietenie", în condiţiile în care el rămâne unul dintre cel mai bine cotaţi membri ai PNL.

Cioroianu, posibil şef la PNL Timiş

Noua conducere pentru filiala Timiş va fi numită de la centru, postul de preşedinte urmând să fie ocupat, potrivit mai multor surse liberale, de Adrian Cioroianu.

El este dispus să preia locul fostului preşedinte al organizaţiei, Liviu Borha. "Există posibilitatea să vin la conducerea filialei din Timiş. Oricine ar fi onorat de aşa o propunere", a declarat Cioroianu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite