Orban se bate pentru Ministerul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şefia Ministerului Agriculturii. Surse liberale au declarat că Orban i-a făcut, miercuri după-amiază, o vizită premierului, la Palatul Victoria, unde cei doi au discutat mai bine de o oră pe

şefia Ministerului Agriculturii. Surse liberale au declarat că Orban i-a făcut, miercuri după-amiază, o vizită premierului, la Palatul Victoria, unde cei doi au discutat mai bine de o oră pe această temă.
Potrivit surselor citate, viceprimarul bucureştean i-a spus primului-ministru că este cel mai potrivit pentru a ocupa fotoliul lăsat liber de Gheorghe Flutur şi că stăpâneşte foarte bine chestiunile de ordin financiar, necesare administrării bune a domeniului. În replică, Tăriceanu i-ar fi spus liderului liberal că îl sprijină, dar că nu îi poate da asigurări că el va fi cel nominalizat până când nu se va consulta şi cu şeful statului. Surse din PNL au precizat că Tăriceanu a vrut să se asigure că şeful statului va accepta numirea lui Orban la Ministerul Agriculturii şi că nu se va declanşa o nouă criză între palate, dacă acesta va refuza să semneze decretul.
Adversari numeroşi pentru Orban
Ludovic Orban are însă mulţi adversari în conducerea PNL, care nu-l vor la ministerul condus până de curând de Gheorghe Flutur. Apropiaţii lui Călin Popescu Tăriceanu se tem, printre altele, şi de faptul că viceprimarul Capitalei - critic constant al preşedintelui Traian Băsescu - va înrăutăţi relaţia şi aşa tensionată dintre partid şi şeful statului. În plus, opozanţii lui Orban vorbesc şi despre legăturile acestuia cu Dinu Patriciu.
De altfel, impunerea secretarului general al PNL, Dan Motreanu, pe lista candidaţilor la şefia MAPDR a fost făcută tocmai pentru a-i diminua lui Ludovic Orban şansele de câştig. Decizia finală în această chestiune va fi luată luni, la şedinţa Comitetului Executiv al PNL. Decebal Traian Remeş, fost ministru de finanţe în guvernarea CDR şi secretar pe probleme politice al partidului, senatorul Varujan Vosganian şi secretarul de stat în acelaşi minister, Nicolae Lazin, sunt celelalte nume vehiculate pentru portofoliul Agriculturii.
Flaviu Lazin: Am susţinere bună
Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Nicolae Flaviu Lazin, a declarat, ieri, că are o "susţinere bună" din partea PNL, pentru a fi numit în fruntea instituţiei.
"Sunt un simplu membru de partid, dar un membru care a acumulat notorietate şi experienţă. Mai mulţi colegi liberali, şefi de fililale, în special din Transilvania şi din sudul ţării, mă susţin pentru funcţia de ministru al agriculturii", a afirmat Lazin, citat de Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite