Orban: Mă aştept la "o rezervă consistentă" a Olandei privind Schengen şi după alegerile de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat joi, la RFI, că se aşteaptă în continuare la "o rezervă consistentă" şi "dificultăţi importante din partea Olandei" în privinţa aderării României la spaţiul Schengen, în pofida rezultatelor alegerilor parlamentare de miercuri din această ţară.

"Mă aştept în continuare la o rezervă consistentă din partea Olandei sau la dificultăţi importante din partea Olandei" în dosarul Schengen, a declarat Orban.
El nu a dorit să comenteze rezultatul alegerilor din Olanda câştigate de formaţiunea liberală a premierului Mark Rutte, adăugând că nu poate face pronosticuri cum va arăta viitorul guvern de la Haga.
"Până să se formeze Guvernul, de obicei durează foarte mult în Olanda şi rămâne de văzut, pentru că am văzut şi dăţile trecute ce s-a întâmplat cu formarea Guvernului, cu partidele care au susţinut din Parlament fostul Guvern. Deci, nu m-aş hazarda acum să fac pronosticuri legate de cum va arăta viitorul Guvern", aspus Orban.
Ministrul Orban a arătat că pe acest fond evoluţiile privind dosarul extinderii Schengen sunt imprevizibile până la următorul Consiliu JAI al UE, programat pe 25-26 octombrie.
"Nu ştiu. Evoluţiile pot fi imprevizibile (...). Sunt prudent. Nu exclud şi o posibilitate, sigur, e limitată, dar nu exclud ca să poată exista o fereastră de oportunitate", a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite