Laszlo Tokes a montat ilegal plăcuţe bilingve

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a montat două plăcuţe cu traducerea în limba maghiară a străzilor Jean Calvin şi Primăriei din Oradea. El susţine că plăcuţa cu traducerea în limba maghiară a străzii ar fi fost demontată, ilegal, săptămâna trecută de autorităţile locale.

„Vreau să ridic problema inscripţionărilor în limba maghiară a străzilor din Oradea. Plăcile maghiare din colţul străzii Kalvin Janos şi Teleki au fost demontate săptămâna trecută. Acest gest este o provocare împotriva maghiarilor", a declarat Laszlo Tokes la Oradea.

La montarea plăcuţelor, Laszlo Tokes a explicat de ce nu a făcut demersuri pentru a obţine o autorizaţie. „Timp de 20 de ani am urmat calea legală, când a fost vorba de restituirea proprietăţilor Bisericii Reformate. Până în prezent am reuşit să obţinem doar 40% din ceea ce am cerut. Dacă urmezi calea legală, poţi să şi mori până ţi se dă dreptate. Trebuie folosite şi alte metode, paşnice. Dacă aşteptam până murea Ceauşescu, ar fi fost vai de capul nostru", a comentat Laszlo Tokes.

Reprezentanţii Primăriei Oradea au precizat că pentru montarea plăcuţelor este nevoie de autorizaţie, iar acestea trebuie să respecte anumite standarde de traducere şi design impuse printr-o hotărâre a Consiliului Local Oradea. „Plăcuţele au fost montate ilegal. Am fost sesizaţi de montarea lor şi vor fi date jos şi este posibil să fie aplicate şi amenzi", a spus Anca Sas, consilierul primarului Oradei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite