Oprescu, refuzat de PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprescu, refuzat de PNL
Oprescu, refuzat de PNL

Edilul Capitalei a anunţat că doreşte un viceprimar de la liberali. PNL respinge ideea pe motiv că partidul ar trebui să rămână în opoziţie Sorin Oprescu i-a cerut, ieri, lui Adriean

Edilul Capitalei a anunţat că doreşte un viceprimar de la liberali. PNL respinge ideea pe motiv că partidul ar trebui să rămână în opoziţie

Sorin Oprescu i-a cerut, ieri, lui Adriean Videanu sprijinul pentru alegerea unui viceprimar din PNL. Liberalii spun că Oprescu a făcut acest gest din proprie iniţiativă.

"I-am sugerat lui Adriean Videanu că poate ar fi mai corect ca al doilea vice să fie din zona liberală. Aşa e mai corect, având în vedere că aşa au dorit cetăţenii", a declarat Sorin Oprescu, după întâlnirea pe care a avut-o, în prima sa zi de primar, cu fostul edil liberal-democrat Adriean Videanu.

PNL susţine că nu i-au cerut niciodată lui Oprescu să facă demersuri în acest sens. Tăriceanu şi Oprescu nu au discutat despre posibilitatea alegerii unui viceprimar liberal la întâlnirea pe care au avut-o, zilele trecute, la Palatul Victoria.

Liderii PNL nu sunt de acord ca partidul să negocieze cu celelalte formaţiuni din CGMB pentru obţinerea unui astfel de post, în condiţiile în care scorul obţinut la alegeri a fost de doar 10,77%.

Liberalii interpretează gestul primarului prin prisma faptului că acesta nu ar vrea să colaboreze cu viceprimarii de la PDL şi PNG şi că ar prefera un membru al PNL "de încredere". "Oprescu vrea un om pe care să se poată baza şi căruia să îi lase dreptul de semnătură şi conducerea efectivă a municipalităţi, în timp ce el va duce o campanie acerbă de imagine", a estimat un membru al conducerii liberale.

Orban: Trebuie să discutăm

"Nu resping ab initio ideea, dar trebuie să avem discuţii mai profunde cu primarul general şi cu celelalte grupuri politice din CGMB", a subliniat Orban. El a menţionat că nu a discutat cu noul primar general despre un astfel de scenariu şi că e posibil ca Sorin Oprescu "să se simtă mai confortabil cu un viceprimar liberal".

"Cel mai important lucru acum este să existe o relaţie constructivă între executiv, primarul general şi Consiliul General, să nu blocăm Capitala aşa cum se prefigurează după anunţul intempestiv al unei majorităţi PDL-PNG. Şi orice soluţie care se va naşte din dezbaterea între primarul general şi CGMB care să fie benefică unei bune cooperări şi susţinerii programului de guvernare al primarului este bine-venită şi susţinută de noi", a precizat Orban.

PDL nu acceptă

PDL nu a cedat propunerii lui Oprescu de desemnare a celui de-al doilea viceprimar din rândurile PNL. "PDL menţine alianţa cu PNG-CD şi vom susţine în CGMB alegerea unui viceprimar PDL şi a unuia de la PNG", a declarat Videanu. El a spus că a luat act de propunerea lui Oprescu, dar nu o va supune aprobării în PDL.

Cel mai important lucru este să nu blocăm Capitala
Ludovic Orban
preşedintele PNL Bucureşti

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite