Oprescu are jumătate din "zestrea" PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi votanţi ai "doctorului" vin de la PSD, PD-L şi PNL Sorin Oprescu conduce în continuare plutonul aspiranţilor la funcţia de primar general al Capitalei. Două dintre

Cei mai mulţi votanţi ai "doctorului" vin de la PSD, PD-L şi PNL

Sorin Oprescu conduce în continuare plutonul aspiranţilor la funcţia de primar general al Capitalei.

Două dintre sondajele date ieri publicităţii îl plasează pe primul loc în opţiunile de vot, însă la procentaje diferite faţă de urmăritorul său, Vasile Blaga.

"Doctorul", după cum îi spun foştii camarazi din PSD, a reuşit să atragă de partea sa 50,5% din votanţii social-democraţilor, potrivit unui sondaj realizat de IPP Data Research, în perioada 19-24 mai, pe un eşantion de 1.202 persoane. Candidatul oficial al PSD la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, ar obţine doar 18,4% dintre voturile celor cu simpatii de stânga. 7,8% din alegătorii PSD îl vor pe Cozmin Guşă primar al Capitalei, 7,8% optează pentru liberalul Ludovic Orban, iar 5,8% îl preferă pe democrat-liberalul Vasile Blaga.

Cercetarea sociologică amintită îl dă câştigător al alegerilor din Bucureşti tot pe Oprescu - 40,4%, acesta fiind urmat de pedelistul Vasile Blaga - 26% şi de liberalul Ludovic Orban - 10,1%. Reprezentantul PIN Cozmin Guşă ar obţine 9,5% din sufragii, iar candidatul PSD Cristian Diaconescu s-ar plasa pe poziţia a cincea, cu 7,6%. Codrin Ştefănescu (PC) ar strânge, potrivit aceluiaşi sondaj, 2,1% din voturi, Daniel Fuciu (PNG-CD) - 1,7%, ţărănistul Aurelian Pavelescu - 1,5%, iar Verginia Vedinaş (PRM) - 1,3%.

Conform estimării IPP Data Research, 55% din bucureştenii cu drept de vot se vor prezenta duminică la urne.
INSOMAR: Oprescu rămâne încă primul

Candidatul independent la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, conduce în preferinţele electoratului, cu 32%, fiind secondat de reprezentantul PD-L Vasile Blaga, cu 29%. Liberalul Ludovic Orban completează "podiumul", cu 13% din intenţiile de vot, iar pesedistul Cristian Diaconescu şi Cozmin Guşă (PIN) ocupă locurile 4 şi 5 cu 10%, respectiv 6% din opţiuni.

Sondajul, realizat de INSOMAR la cererea Realitatea TV, în perioada 23-25 mai, pe un eşantion de 4.640 de persoane, relevă faptul că restul pretendenţilor la postul de edil-şef se situează de la 3% în jos în preferinţele bucureştenilor. Astfel, ţărănistul Aurelian Pavelescu ar obţine trei procente din voturi, în timp ce Codrin Ştefănescu (PC), Daniel Fuciu (PNG-CD) şi Verginia Vedinaş (PRM) ar strânge câte un procent.

CGMB, dominat de democrat-liberali

Pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, PD-L ar fi votat de 34% din alegători, PSD - de 25%, PNL - de 17% şi PIN - de 5%. INSOMAR estimează o prezenţă la vot de 46% din numărul total al celor înscrişi pe listele electorale.

PD-L, favorit la parlamentare

În topul opţiunilor electoratului pentru alegerile parlamentare din toamnă, potrivit IPP, primul loc este ocupat de PD-L, cu 35,8%. Social-democraţii se situează pe poziţia a doua cu 29,9%, iar liberalii îşi adjudecă locul trei, cu 17,4%. Românii ar mai vota cu PNG-CD în proporţie de 7,6%, iar PRM şi PIN, ambele cu 3,5%, nu ar reuşi să treacă pragul impus pentru accederea în legislativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite