Oprescu, în ceafa lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprescu, în ceafa lui Traian Băsescu
Oprescu, în ceafa lui Traian Băsescu

Cel mai recent sondaj IMAS îl pune pe actualul primar general pe locul doi în topul încrederii, după şeful statului. PDL ar obţine la parlamentare 40% Cercetarea îl dă pe Traian

Cel mai recent sondaj IMAS îl pune pe actualul primar general pe locul doi în topul încrederii, după şeful statului. PDL ar obţine la parlamentare 40%

Cercetarea îl dă pe Traian Băsescu pe primul loc în topul încrederii, cu 45%. El este urmat, la mică distanţă, de Sorin Oprescu - 40%.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, ele ar fi câştigate de PDL, cu 40%. Pe locul doi s-ar situa PSD, cu 26%, iar liberalii ar contabiliza 18% din voturi, potrivit unui Barometru al Opiniei Pubice pe luna iunie, realizat de IMAS. Studiul arată că PNG şi UDMR ar obţine câte 5 la sută fiecare. Sub pragul electoral se află PRM - 3%, PC - 2% şi PIN - 1%. Marja de eroare a cercetării realizate între 6 şi 19 iunie este de plus minus 2,8%.

O pondere semnificativă, 22%, din cetăţenii cu drept de vot nu se vor prezenta la urne sau se declară indecişi.

Băsescu, Oprescu, Stolojan pe podium

Traian Băsescu beneficiază de o cotă a încrederii de 45%, în timp ce noul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, este la 5 procente în spatele şefului statului, cu 40%. Este vorba de aprecieri pozitive, adică de "destul de multă" şi "foarte multă" încredere. Cei doi sunt succedaţi de PDL-istul Theodor Stolojan - 26%. Premierul Tăriceanu este devansat de Gigi Becali. Prim-ministrul contabilizează 23% din încrederea populaţiei, în timp ce Gigi Becali - 25 de procente.

Mircea Geoană primeşte 21% din încredere, Emil Boc - 20%, Bogdan Olteanu - 13%, la egalitate cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

IMAS a greşit scorul PSD din 2007

PSD-istul Alin Teodorescu este unul dintre acţionarii IMAS. El s-a aflat la un moment dat chiar la conducerea institutului, renunţând la această calitate în 2004, când a fost acceptat funcţia de şef al Cancelariei Primului Ministru.

La alegerile europene, din 25 noiembrie 2007, IMAS a dat PSD un scor mai mic decât urma să obţină în realitate. Sondajul de atunci, realizat între 10 şi 22 octombrie 2007, avea o marjă de eroare de plus minus 2,8%.

Sondajul credita PD cu 27%, PSD cu 13 procente, PNL cu 12%, PNG cu 6%, PRM cu 5 procente, iar UDMR şi PLD nu ar trece pragul electoral.

La alegeri, PD a obţinut aproape 29%, PSD - 23%, PNL - 13%, iar fostul PLD - 7,7%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite