Oprescu se gândeşte „foarte serios“ să candideze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprescu se gândeşte „foarte serios“  să candideze
Oprescu se gândeşte „foarte serios“ să candideze

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că “ia în calcul foarte serios” candidatura la Preşedinţie şi că, dacă va intra în cursa pentru Cotroceni, o va face din postura de independent.

Într-o emisiune difuzată de Realitatea TV, în care a lăsat să se înţeleagă că totuşi va candida, Oprescu a spus că, în câteva săptămâni, va anunţa decizia sa finală în acest caz.

“Repet ce am mai spus şi înainte. În acest moment, iau în calcul foarte serios candidatura mea la Cotroceni, pentru că mizez pe toţi care aşteaptă de ani de zile să trăiască în normalitate!”, a spus Sorin Oprescu. “Sunt la fel de bun ca şi ceilalţi candidaţi, numai că mai am ceva în plus!”, a mai spus primarul.

Acesta a continuat jocul de menţinere a suspansului, după ce săptămâna trecută declara că “încă se mai gândeşte” şi că “numai poporul român l-ar putea determina să candideze”.

Iliescu nu vede cu ochi buni candidatura

Posibila sa candidatură nu este văzută cu ochi buni nici de susţinătorii prezidenţiabilului Mircea Geoană, dar nici de preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, unul dintre cei cu care Oprescu făcea echipă în PSD.

Iliescu l-a sfătuit, ieri, pe Oprescu să se mai gândească în privinţa candidaturii pentru Cotroceni şi să ţină cont de faptul că “este foarte greu pentru cineva care vine din afara unei structuri de partid să răzbească”.

 “Este opţiunea şi dreptul lui Oprescu să candideze, dar ar trebui să ţină cont că nu are o poziţie favorabilă, fiind în afara unui partid. Iar PSD îl susţine pe candidatul desemnat – Mircea Geoană!”, a comentat Iliescu.

În timp ce Oprescu juca rolul “nehotărâtului”, alt indecis – Traian Băsescu – , Mircea Geoană şi Crin Antonescu şi-au continuat, şi la sfârşitul săptămânii trecute, turneele electorale.

Antonescu a renunţat la funcţia din senat

Mai mult, liberalul Antonescu a anunţat ieri că renunţă la funcţia de vicepreşedinte al Senatului, motivând că începe campania electorală şi că nu ar avea timp să se ocupe şi de aceasta, şi de atribuţiile din Parlament.

Antonescu a explicat că nu vrea să fie bănuit că foloseşte logistica Senatului pentru a-şi derula campania electorală la Preşedinţie. 

image

Este opţiunea şi dreptul lui Oprescu să candideze, dar ar trebui să ţină cont că nu are o poziţie favorabilă, fiind în afara unui partid. Iar PSD îl susţine pe candidatul desemnat –Mircea Geoană!

image


Ion Iliescu
Preşedintele de onoare al PSD

Funcţie

Actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, se poate întoarce la fotoliul de edil, în cazul în care va fi învins în cursa pentru Cotroceni

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite