Independentul Oprescu ia în braţe sigla USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că va candida independent la alegerile din 2012, dar sprijinit de USL. Potrivit primarului general, sigla pe care ar dori să o aibă este "Candidatul independent Oprescu Sorin Mircea sprijinit de USL".

"Merg în calitate de independent, ceea ce şi sunt de trei ani şi ceva, cu sprijinul USL, oferind acest sprijin USL. Speculaţiile acestea: unde să aşez sigla alianţei, pe spate, pe piept, pe mână, rămân simple speculaţii. Am discutat de cel puţin două ori cu copreşedinţii alianţei şi m-au asigurat că ăsta va fi un parteneriat, dacă va fi, va fi un parteneriat pe program, pe programul pe care am să-l prezint bucureştenilor de dezvoltare unde dânşii vin cu adaosuri şi-l completează", a declarat primarul general la Realitatea TV.

Oprescu a negat că ar fi condiţionat candidatura sa sub sigla alianţei de anumite nume care să figureze pe listele de consilieri generali la viitoarele alegeri locale. "Să o spunem deschis: contează foarte mult consiliul care să nu poată să-ţi tragă frâna de mână. Nu poţi să te mişti aşa cum ai vrea. USL cred că va avea înţelepciunea necesară să-şi numească consilieri, candidaţi de primar, care să fie şi respectaţi de oameni", a mai comentat Oprescu.
Chestionat dacă se teme de un eşec candidând sub sigla USL, primarul a răspuns: "Nu mi-e frică de nimic. De ce să-mi fie teamă? De ai mei, unde am stat 17 ani? Cu ce i-am minţit vreodată în 17 ani? Cu nimic. Pentru ce m-am luptat? Ca să o ducă mai bine toţi. Mi-au râs în nas. M-au terfelit în toate felurile. Acum păţesc la fel. Nu mi-au lăsat nici morţii în pace".

Anunţul a venit după ce preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că a primit mandat de la conducerea partidului să discute cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi cu primarul Sorin Oprescu stabilirea unui "parteneriat" cu USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite