Oprea şi-a lansat oficial partidul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale
Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale

Uniunea Naţională pentru Progresul României(UNPR) a fost lansat oficial astăzi în Piaţa Revoluţiei din Capitală. Preşedintele nou înfiinţatei formaţiuni politice, Gabriel Oprea, a subliniat că UNPR este un partid pentru toţi românii, care pune pe primul plan interesul naţional şi progresul României

Aproximativ 10.000 de membri şi simpatizanţi ai partidului nou format, din toată ţara, au participat, sâmbătă, în Piaţa Revoluţiei, la lansarea oficială.

UPDATE Partidul Conservator: UNPR va fi formaţiunea ce va înlocui la guvernare UDMR
    
Preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a declarat că "UNPR va fi formaţiunea care va înlocui UDMR la guvernare".

"PDL, odată ce şi-a îndeplinit obiectivele cu UDMR, îi va scoate de la guvernare şi-i va înlocui cu ultima forţă politică de care se va folosi în acest mod. Din păcate, nu ştiu dacă românii vor avea de câştigat sau dacă vor rezolva criza economică, dar cu siguranţă spectrul politic nu va fi mai tumultuos", a preşedintele PC, citat de Agerpres.

Daniel Constantin susţine că "trocul politic" dintre PDL şi UDMR nu mai poate continua din cauza presiunii publice la care este supusă actuala guvernare. În privinţa noii conduceri a UNPR, Constantin a spus că au fost înfiinţate 'atâtea posturi de conducere câte personalităţi marcante au".

UPDATE Ponta despre conducerea UNPR: Fripturişti o să fie în toate generaţiile şi în toate guvernele

"Înţeleg că a fost o concurenţă puternică acolo. Este un model de partid de care avem mare nevoie... Nu mă interesează", a spus preşedintele PSD, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Petroşani, în judeţul Hunedoara. El i-a numit fripturi;ti pe liderii partidului nou creat: "Fripturişti o să fie în toate generaţiile şi în toate guvernele.  Singurul partid de stânga este PSD, speranţa este la PSD"  a precizat  Victor Ponta, referindu-se la noua conducere a UNPR.

UPDATE Sârbu: UNPR va lansa până la sfârşitul anului programul cu care va participa la alegeri în 2012

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a subliniat că partidul îşi propune "o relaţie corectă" cu partenerii sociali, dialogul social fiind prioritar pentru UNPR, iar această relaţie "privilegiată" cu sindicatele va garanta respectarea drepturilor sociale. De altfel, el a citit şi un mesaj al preşedintelui CNSLR Frăţia, Marius Petcu, acesta transmiţând felicitări către liderii UNPR, care au avut "curajul de a scoate la lumină, într-un moment dificil şi confuz, un autentic partid de stânga".

Potrivit lui Marian Sârbu, un obiectiv fundamental al UNPR, pe lângă garantarea drepturilor sociale şi relaţia cu sindicatele, va fi "ieşirea" din demagogie şi a anunţat că UNPR va lansa, în dezbatere publică, până la sfârşitul acestui an, programul de guvernare cu care va candida la alegerile din 2012.

UPDATE Diaconescu: UNPR este un partid care treptat, prin vorbe şi prin fapte

Cristian Diaconescu a declarat că UNPR este un partid care treptat, prin vorbe şi prin fapte, va dovedi că are o identitate proprie. Diaconescu are funcţia de preşedintele de onoare al formaţiunii.

El a subliniat că UNPR nu se opune parteneriatelor politice atâta vreme cât acestea se referă la teme de interes naţional, domenii cum sunt educaţia, sănătatea, protecţia socială siguranţa cetăţeanului, şi şi-a exprimat credinţa că noua formaţiune politică va reprezenta o alternativă pozitivă în ceea ce priveşte modul în care se face politică în România.

Gabriel Oprea: Am credinţa că UNPR este răspunsul la aşteptările românilor

''Intrăm în această competiţie politică de stânga nu doar să activăm, ci să câştigăm. Oamenii aşteaptă o altă politică şi alţi lideri politici. România şi românii merită mai mult. Vrem să fim vocea celor care muncesc, a tinerilor, a bătrânilor, a oamenilor de la sate, de la oraşe, a tuturor celor care nu s-au simţit până acum în România reprezentaţi de partide politice'', a spus Gabriel Oprea, în discursul său.

Potrivit lui Oprea, mesajul partidului este unitate, onoare şi credinţă, ''trei lucruri care definesc orice popor''. El a garantat că echipa de conducere a UNPR va pune pe primul loc interesul naţional şi nu cel al unor ''găşti'', transmite Agerpres.

Din structura de conducere a UNPR vor face parte Cristian Diaconescu, Marian Sârbu, Neculai Onţanu şi Gabriel Oprea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite