Opoziţia va cere un nou calendar pentru moţiunea de cenzură pe legea salarizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul României
Parlamentul României

La mai puţin de o zi de la angajarea răspunderii Guvernului pe legea salarizării, PSD, PNL şi PC vor depune o nouă moţiune de cenzură. Nemulţumiţi de calendarul fixat de Putere, parlamentarii celor trei partide au de gând să solicite restabilirea datei de dezbatere a moţiunii.

Reprezentanţii Opoziţiei vor ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută după 31 decembrie, ca să amâne pentru începutul lui 2011 intrarea în vigoare a legii salarizării.

„Practic, Guvernul Boc să fie obligat să-şi respecte cuvântul dat populaţiei în primăvară, acela că tăierile de salarii vor funcţiona doar până pe 31 decembrie, practic, de la 1 ianuarie, cei cărora li s-au tăiat în mod greşit şi nejustificat salariile cu 25% să poată să reintre în drepturile normale. După ce reintri în acele drepturi normale poţi vorbi de o lege a salarizării care să reaşeze corect şi echitabil salarizarea în sistemul bugetar", a explicat liderul PSD Victor Ponta.

Nemulţumiţi de calendarul moţiunii stabilit deja de Birourile Permanente reunite, parlamentarii Opoziţiei vor să ceară o nouă şedinţă a celor două foruri în care să fie restabilite datele la care moţiunea va fi citită, respectiv dezbătută. Ei argumentează că Birourile Permanente reunite nu puteau stabili calendarul moţiunii înainte ca aceasta să fi fost depusă, iar Guvernul să-şi fi angajat răspunderea pe legea salarizării.

Pentru că Puterea vrea ca legea salarizării să treacă rapid, Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis ca textul moţiunii să fie citit joi, iar dezbaterea să aibă loc lunea viitoare. Deşi Opoziţia este majoritară în Birourile Permanente reunite, decizia a fost favorabilă PDL din cauza absenţei reprezentanţilor PSD. Aceştia au lipsit de la şedinţă deoarece la acea oră decideau la partid suspendarea lui Geoană din partid.

Opoziţia nu are nici de această dată prea mulţi sorţi de izbândă. Solicitarea sa se va lovi de preşedinta Camerei, Roberta Anastase, cea care, alături de preşedintele Senatului, Micea Geoană, trebuie să convoace Birourile Permanente reunite. Anastase nu este de acord cu întârzierea dezbaterii moţiunii de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite