Opoziţia nu este interesată de intrarea la guvernare prin compromisuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Naţional Liberal a spus că partidul său ar intra la guvernare doar în cazul în care s-ar organiza alegeri anticipate în care PNL să îşi asume toată răspunderea. La fel ca şi liderul social democraţilor, Victor Ponta, Crin Antonescu nu ar intra la guvernare alături de PDL.

"Dacă vă referiţi la oferta publică de la finalul anului trecut, noi atunci am stat de vorbă şi am fi fost în stare să intrăm într-un guvern, nu de uniune naţională că mie nu îmi surâde formula asta, dar într-o combinaţie inclusiv cu PDL. Dar cu nişte condiţii pe care noi le-am enunţat, le cunoaşteţi", a spus Antonescu la Realitatea TV.

Opoziţia nu mai este interesată de compromisuri pentru a intra la guvernare. "Haideţi să facem lucrurile serios, să trecem peste campania electorală şi să mergem înainte cu seriozitate. Am închis momentul compromisului din decembrie 2008, a fost atunci un compromis din motive subiective. Am decis că nu intrăm la guvernare cu Traian Băsescu şi PDL şi PSD nu va reveni la guvernare prin compromisuri, ci prin alegeri", a spus Ponta la Realitatea TV cu o zi în urmă.

"Acum nu mai are niciun rost din punct de vedere politic şi din punct de vedere economic, acum se discută ce trebuie făcut în afara acestui guvern, în orice caz nu cu participarea noastră acum la un guvern. Dacă mâine preşedintele împreună cu liderii celorlate partide îmi spun să fac guvern, eu îl fac cu două condiţii.

Se organizează alegeri anticipate ceea ce nu ne încurcă, e un proces care merge şi noi facem guvern cu prim-ministru, cu program, cu toată răspunderea. Nu pe combinaţii care, aşa cum am auzit astăzi, să păstreze răul şi să împartă doar execuţia acestor milioane de oameni
", a mai spus Antonescu la "Ora de foc".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite