UPDATE Opoziţia atacă la Avocatul Poporului OUG de creştere a TVA de la 19% la 24%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat luni, înaintea Biroului Permanent al partidului, că formaţiunea sa va face un demers de a ataca Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) de creştere a TVA de la 19% la 24% la Avocatul Poporului, care poate, la rândul său, să sesizeze Curtea Constituţională.

"Oricum vom face un demers, singurul pe care îl putem adresa pentru a ataca această Ordonanţă de Urgenţă, la Avocatul Poporului, care poate la rândul lui să sesizeze Curtea Constituţională", a spus Năstase.

Decizia de a ataca OUG prin care TVA creşte de la 19% la 24% a fost luată în BPN al PSD.

Potrivit acestuia, Parlamentul trebuie să pună de acord legile austerităţii, declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională, fără a interveni altcumva asupra acestora, deoarece acestea sunt acte normative oe care Executivul şi-a asumat răspunderea. Potrivit acestuia, pentru majorarea TVA este necesară modificarea codului fiscal, modificare care ar intra în vigoare la şase luni de la adoptare, deci nu mai devreme de ianuarie 2011.

Ponta vrea să scape România de Boc: depune o moţiune de cenzură "populară"

LIberalii, tot cu gândul la Avocatul Poporului

Şi liberalii, prin vocea purtătorului de cuvânt Mihai Voicu, au precizat că vor respinge măsura privind creşterea TVA, precizând că juriştii partidului iau în considerare sesizarea Avocatului Poporului.

La rândul lor, conservatorii au declarat că vor susţine o eventuală atacare a acesteia la Curtea Constituţională, cât şi o viitoare moţiune de cenzură.

Boc trimite Opoziţia "să studieze cu atenţie legea"


Primul ministru Emil Boc le-a transmis duminică seara celor care susţin că nu pot fi promovate modificări ale Codului Fiscal prin OUG, "să mai studieze cu atenţie legea".

Guvernul a decis creşterea TVA de la 19% la 24%, urmând totodată să ceară Parlamentului să urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor şi recalcularea pensiilor speciale. Deciziile au fost luate după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale unele măsuri de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite