Opoziţia ezită să preia hăţurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Liviu Dragnea (dreapta) și premierul Victor Ponta
Liviu Dragnea (dreapta) și premierul Victor Ponta

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seară, că, în situaţia în care moţiunea de cenzură va fi adoptată, USL trebuie să-şi asume guvernarea, iar Victor Ponta să fie cel propus pentru conducerea noului Guvern.

Liderul PSD a îndemnat USL să participe la consultări  cu preşedintele Traian Băsescu, pentru a-l impune pe Victor Ponta în funcţia de prim-ministru.

„Dacă moţiunea va trece, eu nu cred că preşedintele se va juca şi îl va nominaliza pe Victor Ponta prim-ministru", a spus Dragnea. Liviu Dragnea a subliniat că, în cazul în care  Traian Băsescu va veni cu altă nominalizare decât Victor Ponta, noua majoritate îl va pica în Parlament.
„Atunci avem două variante - anticipate sau suspendare sau şi, şi", a spus secretarul general al PSD.

Liviu Dragnea este singurul lider al PSD care a declarat, fără rezerve, că Victor Ponta ar trebui să-şi asume rolul de prim-ministru, dacă Executivul condus de Ungureanu va fi demis, astăzi, la moţiunea de cenzură. Acelaşi punct de vedere îl împărtăşeşte şi copreşedintele USL, Crin Antonescu. El a precizat că USL va solicita postul de premier pentru liderul PSD Victor Ponta, în situaţia în care moţiunea va fi adoptată.

„După toate probabilităţile, poate să fie domnul Ponta, pentru că în actuala conformaţie putem merge pe un premier al PSD, care are cei mai mulţi parlamentari", a spus Antonescu.

În schimb, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu îmbrăţişează varianta cu Victor Ponta în fruntea Guvernului. Iliescu a pledat pentru un guvern de tehnocraţi care să pregătească alegerile.

Ponta, precaut

În timp ce USL face calcule pentru a înlătura actuala guvernare, Victor Ponta ezită să arate dacă râvneşte la funcţia de şef al Guvernului. „Trebuie să susţinem un guvern cu mandat limitat care să oprească lucrurile rele şi să respecte obligaţiile României.  Un guvern sprijinit de USL trebuie să organizeze cât mai rapid alegerile dacă moţiunea trece", a declarat Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite