Opoziţia a suspendat din nou şedinţa BP. Sunt hotărâţi să renunţe dacă se schimbă regulamentul Camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost suspendată din nou marţi, pentru a 12-a oară, opoziţia cerând schimbarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al camerei inferioare a Parlamentului.

Deputaţii opoziţiei au participat doar la discuţii de procedură marţi, în Biroul Permanent, în urma cărora au transmis că ar putea renunţa la boicotarea lucrărilor dacă le vor fi acceptate solicitările de modificare a Regulamentului.

"Suntem conştienţi că activitatea parlamentară trebuie să intre într-un ritm normal, sunt foarte multe proiecte de lege care aşteaptă repartizarea la comisii. În acest moment, suntem în discuţii pe proceduri şi, dacă vom reuşi să intrăm într-o atmosferă parlamentară normală şi dacă vom reuşi să facem câteva modificări ale Regulamenului, (...) atunci sperăm că în foarte scurt timp să deblocăm situaţia în Camera Deputaţilor. Sperăm că lucrurile vor evolua într-un ritm bun", a declarat secretarul Camerei, liberalul Mihai Voicu.

El a explicat că PNL solicită eliminarea din Regulament a posibilităţii votului deschis cu mâna şi păstrarea votului electronic sau votului prin apel nominal, dar şi realizarea unui cod de conduită a raporturilor dintre putere şi opoziţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că va trebui creată o comisie în sarcina căreia să cadă crearea unui nou regulament şi a unui nou cod de conduită al parlamentarilor opoziţiei şi puterii.

"Trebuie să stabilim nişte regului pentru a nu se mai crea blocaje. Este important dialogul, chiar dacă ne despart viziunile, pentru a ajunge la acel element cheie - compromisul", a afirmat Roberta Anastase.

Întrebată despre propunerea înaintată de opoziţie de a se renunţa la votul prin ridicarea mâinii, preşedintele Camerei Deputaţilor a opinat că este firesc să existe doar vot electronic pentru a nu mai "plana nicio suspiciune asupra votului".

Anastase a mai spus că discuţiile despre un nou regulament vor avea loc probabil în pauza de prânz a şedinţei de plen de astăzi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite