Opozitia nu va urca Dealul Cotrocenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"PSD refuza sa participe la o mascarada politica in care presedintele a anuntat deja rezultatul consultarilor. Prin incercarea de discreditare a principalului partid de opozitie, presedintele Traian

"PSD refuza sa participe la o mascarada politica in care presedintele a anuntat deja rezultatul consultarilor. Prin incercarea de discreditare a principalului partid de opozitie, presedintele Traian Basescu impiedica orice cale de dialog", a anuntat ieri presedintele Mircea Geoana. Decizia a fost luata prin vot de Biroul Permanent National in urma unor discutii destul de tensionate. In cele din urma, zece membri ai conducerii PSD s-au pronuntat pentru boicotarea discutiilor de la Cotroceni, iar noua au cerut ca partidul sa mearga la discutii. Cei trei lideri, Mircea Geoana, Adrian Nastase si Miron Mitrea, au votat impotriva acceptarii invitatiei. Cei care ar fi dorit sa mearga la Cotroceni au invocat faptul ca neparticiparea lor l-ar determina pe Basescu sa spuna iar ca PSD nu vrea integrarea. Potrivit lui Geoana insa, PSD a refuzat participarea si pentru ca pe ordinea de zi a discutiilor se afla doar teme impuse de Cotroceni, si nicidecum ,agenda reala a tarii". ,Nu se discuta despre inundatii, despre dezastrul din agricultura si sanatate. Presedintele Basescu arata, de fapt, dispret fata de problemele Romaniei", spune liderul PSD. In opinia acestuia, presedintele tarii ,dovedeste iresponsabilitate". ,Daca vrea sa mutam Bucurestiul la Venetia, sa ne spuna", afirma Geoana, care il acuza pe seful statului ca ,nu a depasit faza de presedinte al PD". Traian Basescu a acuzat PSD ca a declansat o campanie europeana impotriva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Fostul presedinte al PSD Ion Iliescu a dat dreptate conducerii partidului, dar s-a pronuntat impotriva refuzarii neconditionate a invitatiei de la Cotroceni. Ion Iliescu a spus ca PSD ar fi putut participa la discutii daca Traian Basescu si-ar fi cerut scuze pentru afirmatiile facute la adresa partidului.
PRM declara ca nu participa "la Mascarada"
Peremistii invoca trei motive pentru atitudinea lor de a nu raspunde invitatiei sefului statului. Ei considera ca invitatia soseste prea tarziu, fiind formulata in termeni jignitori; liderii PRM mai sustin ca, prin scandalurile si diversiunile pe care le provoaca sistematic, seful statului ,a dovedit ca nu poate fi un partener serios de dialog". In fine, PRM nu vrea ca, ,prin mascarada consultarilor de acest gen", presedintele sa dea aparente de joc democratic unor apucaturi dictatoriale, se spune intr-un comunicat al PRM.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite