Opoziţia îl chemă pe Cătălin Predoiu la raport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este chemat să dea explicaţii la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, Guvernul fiind acuzat de imixtiuni în activitatea puterii judecătoreşti. Iniţiativa aparţine secretarului Comisiei, deputatul PNL Alina Gorghiu, care a trimis azi o scrisoare conducerii acestui for.

Gorghiu apreciază că Predoiu trebuie să clarifice solicitarea Ministerului Justiţiei către Consiliul Suprem al Magistraturii de a cerceta disciplinar judecătorii care au dat câştig de cauză bugetarilor care au reclamat tăierea de 25% din salariu. „Găsesc extrem de periculos acest gest asumat de minister, pentru că reprezintă o gravă presiune făcută asupra magistratilor, care trebuie să dea soluţii sub ameninţarea unor eventuale sancţiuni”, se arată în scrisoarea deputatului PNL.

Liberala avertizează că instituţia condusă de Cătălin Predoiu se află sub stricta monitorizare a Comisiei Europene, adăugând că MJ trebuie să pună capăt acestei situaţii fără precedent, lăsând instanţele superioare să se pronunţe în cauzele respective şi neimplicând CSM într-o asemenea problemă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite