Olteanu şi-a pus partidul în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul PD privind participarea pe liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European a provocat probleme interne liberalilor. Liderii PNL nu reuşesc acum să se pună de acord asupra propunerii

Anunţul PD privind participarea pe liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European a provocat probleme interne liberalilor. Liderii PNL nu reuşesc acum să se pună de acord asupra propunerii preşedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, de amânare a alegerilor pentru Parlamentul European. Olteanu a anunţat că va pune în vedere conducerii centrale a PNL şi premierului Călin Popescu Tăriceanu necesitatea decalării scrutinului pentru PE, astfel încât campania electorală să nu fie afectată de demersurile social-democraţilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. El a fost contrat însă de vicepreşedintele liberal pe probleme de imagine şi comunicare, Ludovic Orban, care a precizat, ieri, că ieşirea lui Olteanu contrazice decizia oficială a partidului. "Poziţia exprimată de domnul Bogdan Olteanu este neconformă cu cea exprimată de conducerea liberală. PNL este preocupat şi a demarat deja pregătirile pentru campania electorală în vederea alegerilor pentru Parlamentul European", a spus Orban, adăugând că formaţiunea îşi menţine hotărârea luată după consultările cu partidele parlamentare, atunci când s-a convenit ca euroalegerile să se desfăşoare la 13 mai. Liderul liberal a precizat că acest subiect nu a figurat pe ordinea de zi a şedinţelor BPC de după Congresul extraordinar de luna trecută.

Meleşcanu: "A fost o propunere personală"

În dispută a intervenit şi vicepreşedintele Teodor Meleşcanu, care a declarat că, "din câte ştie", Bogdan Olteanu a exprimat o opinie personală când a cerut amânarea datei alegerilor europarlamentare. "Sigur, nu este opinia unui simplu membru de partid, ci a unui reprezentant al PNL care ocupă un loc important în conducerea formaţiunii, ceea ce dă greutate propunerii sale", a adăugat liderul liberal, citat de Mediafax. El a spus că premierul Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să organizeze consultări cu partidele politice, pentru a dezbate subiectul amânării datei alegerilor pentru PE, întrucât decizia finală aparţine guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite