Olteanu, la ruleta redistribuirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, recunoaşte că a avut noroc, deşi a ieşit pe locul trei. Conform rezultatelor parţiale de ieri, Bogdan Olteanu (PNL) obţinuse doar 26,6% din voturi, în colegiul său din Bucureştii Noi, pentru încă un mandat în Camera Deputaţilor.

Datele preliminare ale scrutinului au fost o surpriză pentru liderul liberal, pe care un sondaj anterior votului îl situa în jurul cifrei de
60% în preferinţele electoratului din Bucureştii Noi. Olteanu a obţinut peste 3.000 de sufragii, insuficient însă pentru a-i asigura un mandat fără emoţii.

Liberalii pun scorul slab atins de preşedintele Camerei Deputaţilor în colegiu pe seama votului politic.

Rebelul din sectorul 1

„S-a votat partidul, nu persoana”, a declarat liderul PNL Bucureşti, Ludovic Orban. Pe de altă parte, Olteanu a întâmpinat probleme chiar din interiorul filialei Sectorului 1 a formaţiunii, care nu a agreat candidatura sa în această zonă.

Preşedintele Camerei a intrat în conflict atât cu preşedintele organizaţiei de aici, Vlad Moisescu, cât şi cu primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Săptămâna trecută, un reprezentant al PDL a dezvăluit că Bogdan Olteanu a fost reclamat la Biroul Electoral Municipal chiar de către Chiliman, că a instruit preşedinţi ai unor secţii de votare în sediul său de campanie.

Potrivit calculelor făcute de Orban, liberalii au obţinut cinci mandate de deputat şi două de senator în Capitală, plasând partidul la un scor electoral de circa 15 %.

Şi Crin se teme

Ministrul Transporturilor şi liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor au obţinut mandatul de parlamentar pentru care au candidat în Bucureşti, tot în urma redistribuirii voturilor.

Ludovic Orban a obţinut 28,78% din sufragii în colegiul numărul 3 pentru Cameră, iar Crin Antonescu a acumulat 29,74 % în colegiul numărul 2 pentru Senat. Cristian Ţopescu, candidat din partea PNL pentru un fotoliu de senator, are şanse după redistribuire.

Top 3 în Colegiul Bucureştii Noi

Gheorghe Groza (PDL) - 33,9%
Mihaela Anton (PSD+PC) - 29,4%
Bogdan Olteanu (PNL) - 26,6%


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite