Oltean: Coaliţia caută soluţii pentru demiterea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Oltean
Ioan Oltean

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, astăzi, că în prezent coaliţia caută soluţii pentru demiterea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, în locul acestuia urmând să fie susţinut un reprezentant al PDL.

PDL reia discuţiile despre schimbarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului, chiar dacă o asemnea mişcare ar fi neconstituţională. Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele Senatului nu poate fi schimbat în timpul mandatului de patru ani de zile decât de grupul din care face parte, în acest caz PSD. " Nu vă ascund că, la această oră, coaliţia caută soluţii prin care să demareze procedurile parlamentare pentru demiterea domnului Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că s-a dovedit a fi categoric un pion important în blocarea activităţii parlamentare", a spus Ioan Oltean.
El a declarat că Mircea Geoană a blocat acte normative "extrem de importante", pentru care România va trebui să fie "apreciată" în raportul care se va întocmi în februarie 2012. Totodată, Ioan Oltean l-a acuzat pe preşedintele Senatului că a ignorat scrisorile trimise de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc. Preşedintele Senatului nu are, însă, nici o obligaţie să respecte solicitările Executivului, deoarece potrivit Constituţiei puterea legislativă este separată de cea executivă.
Secretarul general al PDL a adăugat că puterea contează în acest demers şi pe sprijinul unei grupări din PSD.


PDL-iştii se antrenează pentru funcţie


El a afirmat că postul va reveni PDL. Întrebat cine se antrenează de pe margine pentru a prelua funcţia de preşedinte al Senatului, Oltean a declarat: "La noi toţi sunt antrenaţi pentru funcţie".
Activitatea Senatului este blocată de mai multă vreme, deoarece parlamentarii Puterii nu se mobilizează şi, deşi au două voturi în plus faţă de Opoziţie nu reuşesc să îşi treacă proiectele de legi. Blocajul de la Senat a fost discutat şi într-o întâlnire dintre Emil Boc şi senatorii democrat-liberali. Aceştia i-au atras atenţia că de la lcuări absentează tocmai senatorii care sunt şi membrii ai Guvernului şi care lasă, în acest fel, Coaliţia fără majoritate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite