Situația Oltchim va fi discutată în CSAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Administraţia Prezidenţială precizează că privatizarea Oltchim nu va fi analizată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Presa a anunţat, astăzi, că situația privatizării combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea urmează să fie discutată în CSAT, care se va reuni joi.

UPDATE 19.30 "Privatizarea Oltchim nu a făcut obiectul niciunei analize în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi nici nu a fost inclus pe ordinea de şedinţă a viitoarei reuniuni a CSAT, neexistând nicio solicitare a Guvernului în acest sens", arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Câștigătorul licitației pentru privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu, a declarat că nu a putut semna contractul de vânzare - cumpărare a combinatului din cauza unor serii de nereguli.

"Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim. Constat că în afară de o ștampilă adaugată pe vechiul contract nu este nicio diferență. Lipsesc anexele, lipsesc paragrafe, certificate, o mulțime de amănunte", a declarat luni Dan Diaconescu.

Premierul Victor Ponta l-a atacat pe Dan Diaconescu, spunând că aceasta nu a avut niciodată banii sau intenţia de a deveni acţionar la Oltchim.

"Aşa-zisul câştigător nu a avut nici banii, nici intenţia de a deveni acţionar. Împreună cu Ministerul Economiei vom aproba planul următor, pentru ca, în cel mai scurt timp, să găsim un investitor serios", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite