Ofiţerul de presă al Guvernului este în proces cu Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Suciu a făcut pasul de la jurnalistică la consultanţă politică
Dan Suciu a făcut pasul de la jurnalistică la consultanţă politică

Dan Suciu, redactor-şef al postului TV The Money Channel, a fost numit, ieri, în funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, prin decretul semnat de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Suciu, care a acumulat o experienţă jurnalistică de aproximativ 18 ani, a fost redactor la Revista „Zig-Zag" din 1993 până în 1996, iar în perioada 1996-2000 a fost redactor şi redactor-şef al săptămânalului specializat în economie „Privirea".

A mai scris pentru publicaţiile „Banii Noştri" şi „Prezent", iar din 2006 a fost realizator al postului TV The Money Channel, unde prezenta emisiunile „60 de minute", de luni până joi, de la 17.15, şi „Lumea în mişcare", vineri, de la aceeaşi oră. În ultima săptămână a prezentat, alături de Andra Miron, emisiunea Newsroom la Realitatea TV Jurnalistul este absolvent al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti şi al unui master de Politici Publice, iar în prezent este doctorand în economie.

A contestat TVA pe drepturile de autor

Dan Suciu a făcut parte din grupul de jurnalişti care în vara anului trecut a dat statul în judecată, prin intermediul avocatului Gheorghe Piperea, într-un proces colectiv ce viza declanşarea de către ANAF a procedurilor de inspecţie fiscală şi intenţia autorităţilor guvernamentale de a le percepe, retroactiv, TVA pe veniturile încasate din drepturile de autor aferente activităţilor independente pe care le-au prestat în ultimii cinci ani. Suciu îi va succede în funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului Ioanei Muntean, care fusese numită în funcţie în februarie 2009 de către fostul premier, Emil Boc.

La venirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Guvernului, Ioana Muntean şi-a prezentat demisia, însă noul premier a invitat-o să rămână în echipa sa, dar nu în funcţia de purtător de cuvânt pentru care premierul dorea neapărat un jurnalist cu profil economic, conform surselor guvernamentale.Lista persoanelor luate în calcul pentru instalarea pe acest post a inclus mai multe nume de foşti şi actuali jurnalişti specializaţi în economie, dar unii dintre aceştia au refuzat oferta din cauza mandatului scurt al Guvernului, până la alegerile parlamentare din toamnă, şi a contextului politic. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite