Oficial PE: Schulz va veni în România şi va merge la Târgu Jiu cu premierul Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PE, Martin Schulz, va veni săptămâna viitoare în România şi va merge şi în vizita la staţia de epurare din Târgu Jiu alături de premierul Victor Ponta pentru că nu consideră că este implicare în campania electorală, a declarat, pentru Mediafax, un purtător de cuvânt al liderului PE.

"Vă pot confirma că preşedintele Schulz va merge în deplasarea la staţia de epurare de la Târgu Jiu. Preşedintele Schulz nu consideră că deplasarea la Târgu Jiu este nepotrivită faţă de funcţia sa", a precizat Marcin Grajewski, purtător de cuvânt al liderului forului european.

Întrebat despre scrisoarea transmisă de Theodor Stolojan, liderul delegaţiei de europarlamentari PDL, în care acesta îşi exprima îngrijorarea că deplasarea la Târgu Jiu a liderului PE ar putea fi interpretată ca implicare deschisă în campania electorală, Grajewski a precizat că Schulz a discutat cu Stolojan şi s-au înţeles cu privire la acest lucru.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Schulz a stabilit cu Stolojan ca în programul vizitei liderului PE la Bucureşti să fie introdusă şi o întrevedere cu membri ai conducerii PDL, care va avea loc miercuri, 31 octombrie.

Pe de altă parte, pe agenda vizitei lui Schulz la Bucureşti publicată pe site-ul PE nu apare nicio referire la deplasarea la Târgu Jiu programată pentru după-amiaza de marţi, 30 octombrie. "Această parte a programului a apărut ulterior şi de aceea nu este menţionată", a mai precizat Marcin Grajewski.

Potrivit programului de pe site-ul PE, Schulz va sosi marţi la Bucureşti, urmând să aibă o întrevedere cu premierul Ponta la sediul Guvernului, urmată de o conferinţă de presă. Miercuri, 31 octombrie, Schulz va avea de la ora 10.00 discursul în plenul reunit al Parlamentului României, întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, cu preşedintele Camerei Valeriu Zgonea, cu miniştrii de Externe şi Afaceri Europene Titus Corlăţean şi, respective, Leonard Orban, precum şi un discurs în aula Bibliotecii Central Universitare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite