Război în PSD Călăraşi: Oana Mizil, şefa filialei, „atacată” din nou la funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi lideri ai organizaţiei municipale PSD Călăraşi au încercat fără succes să provoace debarcarea deputatei Oana Niculescu-Mizil din fruntea filialei judeţene. Prima tentativă de înlocuire a Oanei Mizil a venit la sfârşitul lunii iunie, după ce aceasta şi-a arătat făţiş sprijinul pentru Marian Vanghelie, proaspăt debarcat de preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, din fruntea PSD Bucureşti.

Oana Mizil a reuşit să rămână în funcţie pentru că şedinţa Comitetului Executiv (CEx) al filialei în care urma să fie discutată schimbarea sa nu a mai avut loc. Motivul: cei convocaţi, deşi au semnat lista de participare, nu s-au mai prezentat în cele din urmă la şedinţă, după cum susţin surse din PSD. CEx-ul ar fi fost convocat de cinci membri ai conducerii organizaţiei municipale a PSD Călăraşi, care au adunat semnăturile necesare.
O altă încercare similară ar fi avut loc la Călăraşi şi săptămâna trecută, dar rezultatul a fost acelaşi.
Social-democraţii din Călăraşi au început însă să-i zgâlţâie scaunul Oanei Mizil după ce aceasta şi-a exprimat public sprijinul pentru Marian Vanghelie, care tocmai ce fusese dat jos de Victor Ponta de la conducerea PSD Bucureşti. Oana Mizil declara atunci că are de gând să trimită conducerii PSD o scrisoare în care să solicite revenirea asupra votului prin care a fost consfinţită înlocuirea din funcţie a lui Vanghelie. Oana Mizil a revenit însă în scurt timp asupra intenţiei. La nici o zi, mai mulţi membri ai conducerii PSD Călăraşi au lansat un atac împotriva Oanei Mizil şi i-au cerut lui Victor Ponta să intervină şi să rezolve situaţia. În final, aceasta şi-a păstrat conducerea filialei, dar surse din PSD susţin că Ponta nu ar fi trecut peste acest episod.
Oana Mizil a intrat în sondajul de opinie comandat de PSD la nivelul Călăraşiului drept candidatul social-democraţilor la şefia Consiliului Judeţean. Sursele citate afirmă că, în ciuda procentelor care o plasează mult deasupra actualului şef al instituţiei, Răducu Filipescu (PNL), liderii USL îl vor desemna pe acesta drept candidatul comun al Uniunii la şefia CJ.
Oana Mizil nu a putut fi contactată pentru precizări.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite