Femeile din PSD apelează la ministrul Muncii pentru indemnizaţia de creştere a copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Femeilor Social Democrate au adresat un apel noului ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, să solicite ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie din nou acordată familiilor care nu şi-au achitat taxele locale.

"Organizaţia Femeilor Social Democrate adresează un apel ferm noului ministru al Muncii, doamna Claudia Boghicevici, să solicite modificarea imediată a Ordonanţei Guvernului 124/2011, ca urmare a efectelor dramatice înregistrate asupra familiilor care au cea mai mare nevoie de aceste plăţi. La acest moment, ca urmare a Ordonanţei mai sus menţionate, a fost sistată plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului către mamele care provin din familii ce nu şi-au putut achita taxele locale", se arată într-un comunicat al OFSD remis, sâmbătă, agenţiei Mediafax.

Femeile din PSD consideră că măsura poate avea consecinţe foarte grave asupra copiilor din aceste familii, mulţi dintre ei fiind expuşi direct riscului de a nu mai putea fi întreţinuţi.

"Prin măsura de sistare a plăţii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, acesta din urmă ajunge să fie pedepsit de două ori: o dată, ca urmare a situaţiei financiare grele a părinţilor; a doua oară, ca urmare a deciziei autorităţilor statului, exact acelea obligate să le acorde tot sprijinul. Indemnizaţia pentru creşterea copilului trebuie să fie o măsură pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, de sprijin a familiilor şi nu una de persecutare a acestora", se mai arată în comunicat.

Peste 73.000 de beneficiari de ajutoare sociale nu mai primesc, din februarie, alocaţia de susţinere a familiei, venitul minim garantat sau indemnizaţia pentru creşterea copilului, din cauză că nu şi-au plătit impozitele şi taxele locale.

Dacă cetăţenii îşi vor achita obligaţiile locale într-o perioadă de cinci luni de zile, vor reintra în plată şi vor putea primi inclusiv drepturile din urmă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite