Noua Republică, un alt partid nascut din zona pro-Băsescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihail Neamţu, unul din fondatorii mişcării Noua Republică, a anunţat, miercuri seara la B1 TV, că doreşte ca această mişcare să se transforme într-un partid care să participe la alegerile din 2012. De asemena, acesta a precizat că o posibilă revenire a sociliştilor la putere în 2012 este o ameninţare pentru România.

"Este exclusă orice asociere cu figuri compromise ale tranziţiei care îi includ, dar nu se limitează, la Dan Diaconescu şi Gigi Becali. O mişcare populară care vrea să reinventeze roata democraţiei, eventual de persuasiune creştin-democrată, cu Gigi Becali si Dan Diaconescu este sortiă esecului. Este, repet, o insultă la adresa celor care vor cu adevarat noutatea", a spus Neamţu.

"Astăzi România are nevoie de un restart, de o reîncepere a unui ciclu politic care să presupună nu doar idei şi instituţii noi, ci mai ales caractere, oameni credibili. Acesti oameni trebuie indentificaţi. Noi ne-am dat seama ca aceşti oameni sunt în general scârbiti de structurile politice actuale. Că partidele, mai ales de centru-dreapta, nu reuşesc sa atragă suflul din marile oraşe şi oamenii care sunt buni în ceea ce fac, care aduc plus-valoare în comunităţile lor, care traiesc pe picioarele lor şi nu obţin sprijin de la stat în mod direct", a continuat fondatorul mişcării Noua Republică.

"Prima ameninţare pentru România, în opina noastră, a celor care constituie acest grup, o reprezintă posibila revenire a socialiştilor la putere în 2012. Nu PDL este prima problemă a acestei noi construcţii. E şi în PDL o anumita problemă. Dar prima mare problema, şi nu e una teoretică pentru că ne paste falimentul... România împrumută şi astăzi pentru a plăti pensii şi salarii la stat. Această proiecţie economică nu este sustenabilă. Trebuie să nu mai amanetăm viitorul Romaniei prin împrumuturi nesustenabile care, în 2-3 ani, ne vor pune în situaţia Greciei. Dacă nu facem ceva radical, prin care înteleg, o regandire a statului social. Apelul pe care Noua Republica o adresează este în primul rand la adresa celor care sunt în mediul privat şi care susţin economia românească", a spus Mihai Neamţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite