Norica Nicolai (PNL): Prin dezbaterea din PE s-a câştigat o mare bătălie în faţa autorităţilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL, Norica Nicolai a declarat, miercuri, că prin dezbaterea din Parlamentul European s-a câştigat "o mare bătălie" în faţa autorităţilor de la Bruxelles, care în opinia ei "au nesocotit" voinţa cetăţenilor români.

"A fost o onoare să vorbesc astăzi în plenul Parlamentului European, pentru poporul român. Nu pentru USL, nu pentru PNL, nici măcar împotriva PDL. După părerea mea, am câştigat prin această dezbatere o mare bătălie în faţa autorităţilor de la Bruxelles, care au nesocotit voinţa cetăţenilor români", a susţinut ea pe pagina sa de socializare.

Liberala a precizat că "deplânge" faptul că ceea ce s-a întâmplat la Strasbourg, "s-a întâmplat la solicitarea PDL, care a sperat că dezbaterea va fi o binecuvântare pentru regimul Băsescu".

"Deplâng faptul că ceea ce s-a întâmplat azi la Strasbourg s-a întâmplat la solicitarea PDL, care a sperat că dezbaterea va fi o susţinere şi o binecuvântare din partea unor comisari europeni pentru regimul Băsescu. Din păcate pentru ei, nu a fost aşa, pentru că cele mai multe dintre discursurile de astăzi au reproşat celor doi comisari faptul că, prin atitudinea pe care au adoptat-o faţă de România, şi-au depăşit competenţele stabilite de Codul de Conduită al Comisarilor", a comentat europarlamentarul.

Ea a mai spus că răspunsul lui Viviane Reding de la finalul debaterii, potrivit căreia trebuie să se aplice un standard de monitorizare comun pentru statele membre, constituie o "acceptare clară" din partea Comisarului European pe Justiţie că a făcut "o greşeală".

"Implicit, prin anunţarea deciziei de a implementa un mecanism intermediar de monitorizare a criteriilor de la Copenhaga pentru toate statele membre, doamna Reding a acceptat că funcţionarea MCV pentru România este discriminatorie", a conchis Norica Nicolai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite