Norica îl bagă în proces pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norica Nicolai a anunţat ieri că îl va da în judecată pe Traian Băsescu. În opinia ei, şeful statului i-a încălcat dreptul fundamental de a accede într-o funcţie publică. Norica Nicolai

Norica Nicolai a anunţat ieri că îl va da în judecată pe Traian Băsescu. În opinia ei, şeful statului i-a încălcat dreptul fundamental de a accede într-o funcţie publică. Norica Nicolai a criticat decizia Curţii Constituţionale care l-a poziţionat pe şeful statului "mai presus de lege" şi a creat posibilitatea ca accesul la o funcţie publică să fie îngrădit din alte motive decât cele legale.


"Având în vedere toate acestea, înţeleg să mă adresez instanţei judecătoreşti împotriva preşedintelui Traian Băsescu care, prin afirmaţiile publice, în cazul motivării refuzului candidaturii mele, mi-a încălcat un drept constituţional fundamental.

Nu urmăresc să acced la o funcţie publică, ci doar să creez un precedent în România care să nu dea dreptul nimănui ca, prin încălcarea drepturilor, să-i fie lezate demnitatea şi onestitatea, precum şi accesul la o funcţie publică", a mai declarat Nicolai. Curtea Constituţională a publicat ieri motivarea deciziei prin care a acordat preşedintelui dreptul de a respinge, o dată propunerea primului-ministru.
(Marius Vulpe)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite