Norica Nicolai îi transmite lui Traian Băsescu: Nu vă puteţi lua ţara înapoi, pentru că nu vă aparţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cred că este momentul ca preşedintele suspendat Traian Băsescu să îşi amintească că există 7 milioane şi jumătate de români care i-au spus că nu îl mai vor, i-a reamintit astăzi vicepreşedintele PNL Norica Nicolai preşedintelui suspendat, în cadrul unei conferinţe de presă.

„România, domnule preşedinte, nu este o ţară feudală, să ne comportăm precum Lăpuşneanu. Nu vă puteţi lua ţara înapoi, pentru că nu vă aparţine“, a precizat Norica Nicolai, subliniind că în aceşti şapte ani şi jumătate de Traian Băsescu s-a ajuns la o siluire permanentă a ceea ce înseamnă sistemul judiciar într-un stat de drept.

„În ultimile zile, grupul condus de preşedintele Traian Băsescu, prin intermediul justiţiei, încearcă să forţeze democraţia“. Este inadmisibil să dai indicaţii de oriunde de pe teritoriul României, iar aceste indicaţii să fie executate la timp şi întocmai de către structuri abilitate ale statului“, a mai spus Norica Nicolai.

CSM a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei făcute de premierul Victor Ponta, parlamentarii Varujan Vosganian şi Mihai Voicu, precum şi de europarlamentarul Ramona Mănescu.

Ulterior, Ramona Mănescu s-a arătat dezamăgită de decizia CSM. „Ştiind că Inspecţia Judiciară e pentru verificarea disciplinară a magistraţilor şi nu pentru cei din afara sistemului juridic, mă întreb dacă CSM dă dovadaă doar de neştiinţă sau este vorba doar de obedienţă", declara, ieri, europarlamentarul Ramona Mănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite