Norica Nicolai a fost scoasă basma curată de PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

senatoarei a votat de la pupitrul lui şerban Strătilă, care ieşise din sală.Conducerea partidului a judecat-o, ieri, în lipsă pe Norica Nicolai şi a decis că ea trebuie doar să-şi exprime

senatoarei a votat de la pupitrul lui şerban Strătilă, care ieşise din sală.
Conducerea partidului a judecat-o, ieri, în lipsă pe Norica Nicolai şi a decis că ea trebuie doar să-şi exprime public regretul pentru episodul respectiv. "I-am cerut liderului de grup parlamentar al Alianţei D.A. din Senat, domnul Puiu Haşotti, să-i transmită doamnei Nicolai că îi cer să facă o declaraţie lipsită de orice fel de echivoc, în care să-şi manifeste regretul faţă de acest incident şi sper ca pe viitor astfel de lucruri să nu se mai întâmple", a arătat preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa BPC. Tăriceanu a subliniat imediat că, din informaţiile pe care le are, la Senat nu există niciun fel de evidenţă conform căreia senatorul Norica Nicolai să-şi fi exercitat votul în ziua în care nepoata acesteia a fost în sala de plen. "Nu a votat cineva pentru ea, deci nu este nevoie de o sancţiune", a subliniat premierul. El a arătat, totuşi, că PNL va trebui să-şi reconsidere poziţia şi "să ia măsuri" dacă Senatul va dovedi că nepoata parlamentarului liberal a votat în locul lui şerban Strătilă.

Norica s-a îmbolnăvit
Norica Nicolai a îndeplinit doar pe jumătate cererea premierului. Imediat după şedinţa conducerii PNL, senatorul a trimis presei un comunicat în care a precizat că regretă că a acceptat prezenţa unei persoane străine în plenul forului legislativ, că îşi asumă vina pentru incident şi că îşi cere scuze faţă de colegi. "Aş fi dorit să fiu prezentă în plenul Senatului pentru a face o declaraţie politică în legătură cu incidentul petrecut în sala de şedinţe a acestei Camere a parlamentului, în ziua de 26 aprilie. Din păcate, urmare a acestei situaţii, starea sănătăţii mele s-a deteriorat, iar diagnosticul de cardiopatie ischemică şi angor (ce poate fi confirmat prin certificat medical) nu-mi permite să particip la lucrările plenului de astăzi (ieri - n.r.)", se mai arată în comunicat.

Senatul trimite cazul la Comisia juridică
Biroul Permanent al Senatului a decis după zece minute de discuţii să trimită cazul la Comisia juridică. Dacă săptămâna trecută majoritatea senatorilor se arătau indignaţi de faptul că o persoană străină a votat în locul unui senator, ieri, senatorii din Biroul Permanent au făcut front comun susţinând că este un caz minor căruia presa i-a dat amploare. "Este un fapt cu adevărat regretabil. Comisia juridică va face audierile necesare, va analiza cazul şi va veni cu un raport în faţa BP, care va decide", a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu. Chiar şi preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, şeful partidului care a făcut sesizarea către Biroul Permanent, cerând sancţionarea senatorului liberal Norica Nicolai, şi-a schimbat opţiunea. În spatele uşilor închise, acesta i-ar fi sugerat lui Teodor Meleşcanu să-şi asume el răspunderea. "Hai să o mai lăsăm pe Norica, că e femeie, e bolnavă. Tu eşti bărbat, asumă-ţi răspunderea", a spus Vadim în şedinţă. În mare însă, toţi au fost de acord că nu a fost decât "o regretabilă neglijenţă".

C.V. Tudor: "Nepoata este prietena intimă a lui Meleşcanu"
Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat că "aşa-zisa" nepoată a senatoarei PNL Norica Nicolai, acuzată pentru votul dat în plenul Senatului, este, de fapt, o prietenă "mult prea intimă" a lui Teodor Meleşcanu.Vadim a declarat că Norica Nicolai a făcut un gest de "cavalerism" însuşindu-şi responsabilitatea pentru prezenţa Ancăi Hodoş (nepoata - n.n.) în şedinţa de plen a Senatului. Vadim a spus că, de fapt, "nepoata" Noricăi Nicolai este o "prietenă intimă" a colegului acesteia de partid, Teodor Meleşcanu. "Dacă trebuie sancţionat cineva, acela este Meleşcanu, nu Norica Nicolai", a spus C.V. Tudor, înainte de şedinţa Biroului Permanent al Senatului. Preşedintele PRM a declarat că Anca Hodoş vine în Senat de trei luni şi că prezenţa ei în plenul sălii de şedinţe, săptămâna trecută, nu este singulară. "Mi-e teamă să nu fie un mic caz dâmboviţean Monica Lewinsky", a mai afirmat Vadim. "Nu este singura prostie pe care o spune Vadim Tudor", a declarat Meleşcanu. "Dacă o iubeşti, dragă Teo, ia-o acasă şi ia-o de nevastă", ar fi spus Vadim.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite