Norica Nicolai a fost pedepsită cu o excursie în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

articolului 196 din Regulamentul Senatului, să i se aplice un avertisment scris, adică, timp de trei luni de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii, doamna senator Norica Nicolai să nu

articolului 196 din Regulamentul Senatului, să i se aplice un avertisment scris, adică, timp de trei luni de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii, doamna senator Norica Nicolai să nu mai poată reprezenta Senatul în relaţiile interne şi internaţionale", a declarat Funar. El s-a arătat profund nemulţumit de faptul că, după ce a făcut ce a făcut, Norica Nicolai nici nu a mai fost la şedinţa de ieri a plenului. "Dar până se ajunge la această sancţiune, deoarece procedura durează circa o lună de zile, îi solicit distinsei noastre colege, care ne sfidează prin absenţă, poate are grijă de nepoată, îi pregăteşte lăpticul la ora asta, să-şi anunţe singură demisia din funcţiile pe care le deţine", a mai spus Funar. Norica Nicolai nu a participat la şedinţa Senatului, nu pentru că i-ar fi pregătit laptele nepoatei, Manea Haneş, ci pentru că a plecat în vizită în Olanda, însoţindu-l pe premierul Tăriceanu. Atât vicepreşedintele Senatului, Doru Ioan Tărăcilă, cât şi chestorii Ioan Cheşaru şi Paul Păcuraru spun că nu vor cere sancţionarea Noricăi Nicolai, dar cu siguranţă se va discuta această problemă în prima şedinţă a Biroului Permanent al Senatului. "S-ar putea să solicit ca şi la Senat să se procedeze la fel ca la Camera Deputaţilor. Adică, la intrarea în plen să fie pus personal auxiliar care să permită intrarea doar a celor care sunt abilitaţi să participe la şedinţe", a spus şi chestorul Chelaru. Despre nepoată însă toată lumea este de acord că, cel puţin Senatul, nu poate face nimic. Chelaru nu exclude faptul că Biroul Permanent ar putea cere, dacă se insistă, să fie sesizate organele abilitate pentru a se stabili dacă ceea ce a făcut nepoata se înscrie sau nu la categoria infracţiune pedepsită prin Codul Penal.

"O nepoată îndepărtată"
Senatoarea PNL Norica Nicolai s-a spălat pe mâini de fapta rudei ei. "Era o nepoată îndepărtată de-a mea. Eu am chemat-o la Senat, pentru că avea nevoie de o consultanţă juridică. Între timp, eu am primit un telefon şi am ieşit din sală. Este vina mea că am acceptat să stea lângă mine, din dorinţa de a asista la vot. După ce eu am părăsit sala, eu nu ştiu ce a mai făcut ea. Se pare că dl. Rădulescu ar fi sesizat ceva, alertând presa. Nepoata mi-a spus că a ieşit din sala Senatului după mine, mergând spre bufet, dar a fost abordată de ziarişti. Aceştia i-au pus întrebări şi ea s-a speriat şi a început să plângă. S-a întors în sala de şedinţă şi i-a spus dlui Meleşcanu ce s-a întâmplat. Acesta i-a cerut cartela, ca să nu mai fie nicio discuţie, şi a scos-o din sală. Cartela pe care i-a dat-o dlui Meleşcanu era cartela mea. O să răspund că am acceptat să stea lângă mine şi pentru ce a făcut atâta vreme cât am fost eu prezentă. Dar, după plecarea mea, nu-mi mai pot asuma niciun gest al cuiva".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite