Nominalizarea lui George Maior, mărul discordiei în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii şi-au mai găsit un subiect care ar putea să tensioneze şedinţele BPN. Nominalizarea lui George Maior pentru funcţia de director la SRI ar putea împărţi partidul. Supărat

Social-democraţii şi-au mai găsit un subiect care ar putea să tensioneze şedinţele BPN. Nominalizarea lui George Maior pentru funcţia de director la SRI ar putea împărţi partidul. Supărat că nu s-a purtat o discuţie pe acest subiect, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, Sorin Oprescu, cere explicaţii.
"Aştept momentul în care să fiu şi eu informat clar despre acest lucru. Cum o să explic eu oamenilor din teritoriu că a fost o manevră subtilă a PSD-ului, când ei pot avea impresia că ne-am aliat cu cei care-i fugăresc?" spune Oprescu. Personal, însă, acesta crede că nu a fost o mişcare strategică bună. "Din punct de vedere politic, mişcarea cred că va fi mai mult păguboasă pe termen lung". El cere ca din respect pentru membrii PSD nominalizarea să fie discutată în BPN, chiar dacă nu are nicio îndoială că Maior ca tehnocrat, ca specialist va putea face faţă sarcinilor specifice pe care le va avea.
Oprescu vrea clarificări şi pentru a se risipi "gogoriţele" care circulă în ultima perioadă în partid. În opinia sa, puterea din PSD nu o deţine nici "grupul de la Cluj", "grupul de la Bacău" sau "grupul de la Kiseleff", ci membrii PSD. El a ţinut să precizeze că "PSD nu moare", ci se reformează, "şi o să se reformeze aşa cum vrea el, nu cum îi dictează alţii".

"Grupul de la Cluj" reacţionează
Vicepreşedintele PSD, Ilie Sârbu, nu consideră mişcarea ca fiind greşită, ci dimpotrivă. "În teritoriu pare a fi bine primită propunerea preşedintelui. Cât despre discutarea în BPN, sigur se va discuta luni. S-a făcut o nominalizare doar. Se poate discuta pe acest subiect. Supărarea lui Sorin Oprescu cred că este în avans. Dar dacă vrem aşa, să ne supărăm, putem să o facem pentru tot felul de motive. Să ne supărăm că Nicolae Văcăroiu este preşedinte la Senat de exemplu!". Sârbu recunoaşte însă că această nominalizare a fost o nouă lovitură de imagine dată în stilul caracteristic de preşedintele Băsescu. Vasile Dâncu nu consideră nici el această mişcare ca fiind chiar dezastruoasă pentru PSD. Este într-o oarecare măsură de acord cu Oprescu, dar crede că "mişcarea ar putea fi păguboasă pe termen scurt, nu lung. Este însă foarte important cum vom transmite mesajul în teritoriu", spune Dâncu. Despre discutarea acestui subiect în conducerea centrală a partidului, acesta îl contrazice pe Oprescu. "Am discutat în BPN despre nominalizarea unui reprezentant al Opoziţiei. Dar aşa se întâmplă cu cei care vin rar şi pleacă mai repede. Nu află tot", spune Dâncu cu o undă de ironie. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a recunoscut într-o declaraţie dată în teritoriu că ,,a existat un element minor de joc politic în acest caz mediatic, dar în niciun caz încheierea unei coaliţii PSD-PD sau ameninţarea cu alegeri anticipate''.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite