Păduraru: Plângerea depusă de USL pentru defăimarea ţării, o mizerie de tip sovietic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Păduraru, candidat PDL la Primăria Iaşi
Nicuşor Păduraru, candidat PDL la Primăria Iaşi

Deputatul PDL Nicuşor Păduraru susţine că plângerea penală a USL împotriva sa şi a altor lideri PDL pentru defăimarea României reprezintă "o mizerie de tip sovietic".

"Resping gestul politic denigrator şi mincinos, considerându-l o mizerie de tip sovietic care ar fi trebuit să dispară din comportamentul clasei politice româneşti. Gestul în sine îl consider un reziduu de mentalitate al unei generaţii nostalgice după partidul-stat, reprezentată astăzi de cuplul Ponta-Antonescu", susţine deputatul PDL Nicuşor Păduraru într-un comunicat de presă.

El adaugă că acţiunea USL înseamnă "în mod clar interzicerea dreptului la opinie".

Nicuşor Păduraru mai spune că exprimarea unei opinii nu poate fi un delict, el adăugând că păstrează rezervele privind legalitatea modului de preluare a controlului de către USL a instituţiilor de bază ale statului român.
"Consider fără rezerve că mişcările politice generate de USL în ultimele două luni sunt o lovitură de stat mascată de vicii procedurale, interpretate incorect şi forţate prin majoritate parlamentară", mai spune deputatul PDL Nicuşor Păduraru, în acelaşi comunicat.

USL a depus, joi, la Parchetul ICCJ, plângere penală împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a altor 14 persoane, pentru "răspândire de informaţii false", pentru "defăimarea" ţării şi a naţiunii şi pentru "periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei".

În plângerea penală pe care USL a depus-o la Parchetul pe lângă ÎCCJ se cere începerea urmăririi penale împotriva a 15 persoane: Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicuşor Păduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lăzăroiu, Andreea Paul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite