Nicolaescu: „Nu mă duc la alt partid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După demisia din PSD, Sergiu Nicolaescu respinge ideea de a se orienta către o altă formaţiune politică, spunând că „aşa ceva fac carieriştii“. Senatorul a precizat că va susţine în continuare în Senat proiectele social-democraţilor.

„Nu am ce să reproşez partidului meu... Ceea ce m-a jignit însă a fost lipsa de încredere", s-a mulţumit să spună senatorul despre motivele care l-au împins să plece, după aproape 22 de ani, din tabăra social-democraţilor. „Nu o să intru în detalii. Dar a fost o decizie cu atât mai grea cu cât sunt printre cei care au fondat partidul. Eu am intrat chiar de la început, în FSN...", a declarat el pentru „Adevărul".

Sergiu Nicolaescu a negat informaţiile potrivit cărora unii lideri ai PSD i-au reproşat că nu apără interesele partidului din calitatea de preşedinte al Comisiei de cultură din Senat şi i-au cerut să renunţe la această funcţie. Surse din PSD au susţinut că, în interiorul partidului, asupra lui Nicolaescu plutea suspiciunea că pune umărul la promovarea iniţiativelor PDL pentru a beneficia în schimb de susţinere din partea Puterii pentru proiectele sale cinematografice. „Nici vorbă de aşa ceva. N-am avut nicio discuţie cu liderii PSD. Eu am avut o discuţie cu domnul Sârbu (n.r. Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD). Dacă dânsul vrea să vă spună detalii...", a fost răspunsul lui Nicolaescu.

Ilie Sârbu a negat însă că a avut o discuţie recentă cu Nicolaescu, menţionând că activitatea acestuia în fruntea Comisiei de cultură a fost analizată într-un Birou Permanent al partidului, desfăşurat în luna februarie. „Atunci au fost nişte nemulţumiri legate de activitatea sa. Ne-a spus că dacă va fi înlocuit din funcţie, va pleca din partid. De-atunci n-am mai discutat despre Nicolaescu. Şi nu s-a pus problema să fie înlocuit din funcţie, mai ales acum înainte de Paşte. Dar luni a venit la şedinţa de grup şi ne-a anunţat că pleacă", a susţinut Ilie Sârbu.

El a adăugat că Nicolaescu ar fi trebuit să poarte o discuţie cu cineva din partid înainte de a lua o astfel de decizie. Deşi Sergiu Nicolaescu spune că hotărârea sa de a demisiona din PSD este definitivă, Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, vrea să-l convingă să se răzgândească, având în vedere colaborarea de peste 20 de ani. Surse social-democrate afirmă că Nicolaescu va fi înlocuit din fruntea Comisiei de cultură chiar dacă va reveni în PSD. În locul lui Nicolaescu, la şefia Comisiei urmează să fie desemnată azi senatoarea Olguţa Vasilescu.

"Nu sunt omul care să treacă de la un partid la altul. Asta fac carieriştii. Eu mi-am făcut o carieră în film.''
Sergiu Nicolaescu senator

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite