Nicolăescu îi cere lui Boc eliminarea din Guvern a Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolăescu, viceliderul deputaţilor PNL
Eugen Nicolăescu, viceliderul deputaţilor PNL

În urma declaraţiilor Elenei Udrea la adresa judecătorilor CCR, Eugen Nicolăescu, viceliderul deputaţilor PNL, i-a scris premierului Boc, cerându-i să o schimbe din Guvern pe ministrul Elena Udrea.

"Domnule prim-ministru, parlamentarii PNL au luat act cu îngrijorare de faptul că unii membri ai Guvernului României au început să pună sub semnul întrebării obiectivitatea şi independenţa judecătorilor Curţii Constituţionale. Este inacceptabil ca, în loc de a înţelege eroarea comisă şi de a privi cu luciditate situaţia creată, unii dintre membrii Guvernului pe care îl conduceţi să lanseze insinuări potrivit cărora judecătorii Curţii Constituţionale ţin cont de interesele unor categorii profesionale precum profesorii universităţilor private.

Acest gen de declaraţii arată necunoaşterea principiilor statului de drept, în primul rând a importanţei separaţiei puterilor în stat.  Din acest motiv, declaraţiile doamnei Elena Udrea, potrivit căreia ar putea fi <în spatele> acestei decizii reprezintă o gafă politică de proporţii, dar şi o mentalitate alterată", se arată în scrisoarea liberalului, citată de Realitatea.net.

Nicolăescu spune despre declaraţiile Elenei Udrea că reprezintă o intimidare şi îi cere premierului să o înlocuiască din Guvern.

"Din păcate, constatăm că unul dintre membrii Guvernului, în loc de a accepta decizia Curţii Constituţionale, apelează la astfel de încercări de intimidare a Curţii Constituţionale şi, prin aceasta, a justiţiei în general. Considerăm că ele dezvăluie existenţa unei mentalităţi greşite la nivelul Guvernului, care arată neînţelegerea rolului Curţii Constituţionale şi statutului de independenţă al judecătorilor acesteia. În aceste condiţii, vă solicităm să remediaţi de urgenţă criza generată prin declaraţiile recente ale doamnei Elena Udrea şi să faceţi demersurile necesare pentru ca domnia sa să nu mai facă parte din Guvern", conchide deputatul.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, miercuri, că "s-ar bucura" ca decizia CCR privind Legea Educaţiei să nu fi fost influenţată de interesele celor din învăţământul privat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite