Nicolăescu: Dacă Băsescu decide să meargă la Bruxelles, este al o mielea motiv de suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolăescu
Eugen Nicolăescu

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, miercuri, că, dacă preşedintele Traian Băsescu va decide să meargă la Bruxelles şi nu va respecta Parlamentul, atunci acesta ar fi este al o sutălea sau al o mielea motiv de suspendare a şefului statului din funcţie.

"Dacă Traian Băsescu, prevalându-se de faptul că, uite, Curtea Constituţională a spus că trebuie să merg la Bruxelles, nu va respecta Parlamentul, care a spus clar că pe această temă nu merge preşedintele, ci premierul, atunci eu cred că acesta este al o sutălea sau al o mielea motiv de suspendare a preşedintelui şi cred că pe această abordare nu ar trebui ca majoritatea parlamentară ar trebui să mai suporte asemenea umiliri", a comentat Nicolăescu decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea la Bruxelles.

Eugen Nicolăescu a arătat că, din punctul său de vedere, la nivelul Curţii Constituţionale s-a dorit neapărat ca Traian Băsescu să se ducă la Bruxelles, fără să se ia în consideraţie absolut deloc nici conjunctura politică, nici oportunitatea şi nici modalitatea cea mai eficientă pentru statul român, ca reprezentare, transmite Mediafax.

"În plus, de data aceasta Curtea Constituţională a fost total neprofesionistă, în sensul că a adăugat la Constituţie, a făcut interpretări dacă nu originale cel puţin ciudate, pentru că, de exemplu, nu există noţiunea de şef de stat în Constituţie. Ca atare, Curtea nu putea să o inventeze şi această decizie trebuia să fie nulă măcar pentru atât, dacă nu pentru restul afirmaţiilor pe care le face", a explicat deputatul liberal.

Potrivit lui Nicolăescu, Curtea a tratat superficial tema în sine, pentru că solicitarea preşedintelui a fost că există un conflict între preşedinţie şi Guvern, ceea ce nu este adevărat. "Conflictul ar trebui să existe, dacă preşedintele se consideră nedreptăţit de declaraţia Parlamentului, între Curte şi Parlament. Este o nouă eroare gravă şi ea demonstrează că CC a făcut un serviciu politicianului Traian Băsescu", a mai declarat Nicolăescu.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după decizia Curţii Constituţionale, că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după decizia Curţii Constituţionale legată de reprezentarea la Consiliul European, că românii pot să decidă dacă rămân sau nu cu preşedintele Traian Băsescu.

"Suntem pregătiţi şi nu dăm niciun pas înapoi. Ştiam care sunt armele folosite de preşedintele Băsescu. Nici nu ne speriem, nici nu ne intimidăm, nici nu dăm înapoi. Românii pot să decidă, până la urmă, dacă vor să rămână cu Traian Băsescu şi cei cinci judecători (de la Curtea Constituţională, n.r.) sau dacă vor să meargă alături de noi pe un alt drum. Asta înseamnă democraţie", a spus Ponta.

Întrebat când va propune un referendum în acest sens, Ponta a răspuns: "Nu vreau să anunţ acum decizii politice. Mă voi consulta cu colegii mei şi vă spun în cel mai scurt timp. Mâine voi fi la Bruxelles, unde e şi Crin Antonescu, şi împreună pregătim după aceea consultarea cu colegii noştri".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite