Senatorul Dobra a lăsat PDL pentru UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PDL Nicolae Dobra s-a înscris în UNPR, urmând să candideze la Primăria municipiului Sebeş din partea acestui partid, iar anunţul oficial privind plecarea sa din PDL îl va face, luni, în Senat.

Nicolae Dobra a declarat, astăzi, că a decis să plece din PDL deoarece intenţionează să candideze la Primăria Sebeş, iar PDL nu l-a susţinut pentru această candidatură, notează Mediafax.

"Eu am dorit să candidez la Primăria Sebeş, dar nu am fost varianta aleasă de PDL. În această situaţie, nu am vrut nici să faultez actuala guvernare pentru că o consider o guvernare bună şi am ales variata să merg la UNPR" a spus Dobra.

Dobra a afirmat că s-a înscris în UNPR, dar nu şi-a dat demisia din PDL deoarece, conform legii partidelor politice, înscrierea la un alt partid presupune automat demisia din cel în care fusese până atunci membru.

El a spus că anunţul privind plecarea sa din PDL îl va face oficial, luni, în Senat.

Secretarul general al PDL Alba, Alexandru Pereş, a declarat, astăzi, că a avut o discuţie cu senatorul Nicolae Dobra privind demisia acestuia şi a recunoscut că avea de mult timp "nişte semnale" în acest sens.

"Din punctul meu de vedere, ştirea a venit brusc, cu toate că aveam nişte semnale că într-adevăr ar exista o oarecare dorinţă. E o decizie pripită, pe care o respect. În orice caz, domnul senator a fost şi este un politician versat şi lucid, e un matematician experimentat, care cred că îşi calculează paşii şi în viaţă şi în politică", a spus Pereş.

El a precizat că Dobra nu poate fi numit un trădător sau un traseist deoarece "rămâne să susţină actuala putere".

Nicolae Dobra este senator PDL din 2008, după ce anterior fusese consilier local în Sebeş. Dobra este colonel în rezervă, iar în perioada 1972-2001 a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul unor structuri militare din judeţul Alba.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite