Nichita si Carlan si-au cautat alegatorii pe strazi si prin sectiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Iasi, social-democratul Gheorghe Nichita (fost democrat) si democratul Dan Carlan (fost liberal) au decis sa isi petreaca ziua scrutinului printre alegatori, prin sectiile de votare, la sediile de

La Iasi, social-democratul Gheorghe Nichita (fost democrat) si democratul Dan Carlan (fost liberal) au decis sa isi petreaca ziua scrutinului printre alegatori, prin sectiile de votare, la sediile de partid sau aiurea. Desi situat in fruntea clasamentului din primul tur de scrutin cu 47,7%, Nichita (actual primar interimar) parea abatut, in vreme ce contracandidatul, care a adunat 18,6% dintre sufragii, nu parea deloc ingrijorat. "Contez pe un scor de 60 la 40, invingator Nichita", a fost pronosticul lui Gheorghe Nichita, iar Carlan parea convins ca "nu se poate ca Iasiul sa devina capitala PSD" (aluzie la faptul ca PSD are cele mai multe mandate la Consiliul Judetean si Municipal).
Alegatorii din "Dallas" se tem sa nu-i darame primaria
Jovial, intr-o tinuta eleganta, candidatul D.A. saluta cu plecaciuni, dadea mana cu membrii sectiilor de votare, ii intreba daca aveau nevoi sau probleme. "Dupa ce am dat noroc cu dvs., ma inscriu in PD", a spus catre Carlan un tanar, membru intr-o sectie. La volanul unui Cielo, proprietate personala, Carlan a taiat orasul pentru a ajunge si la Sectia 144 din cartierul Mircea cel Batran, unde circa 130 de persoane au fost invitate sa voteze pe liste suplimentare. "Toate persoanele care locuiesc in zona Ses Bahlui - strada Cicoarei si nu au domiciliul stabil pe buletin pot vota la Sectia de votare nr. 144 si vor vota pe lista suplimentara", scria pe un fluturas tiparit si raspandit celor care anima un cartier al bordeielor de chirpici numit "Dallas". "Primaria ne-a promis autorizatii de constructie. Daca nu votam pe liste suplimentare, ne darama", s-a jeluit o tigancusa, fara sa poata indica cine a dat fluturasii si a facut promisiuni. Membrii sectiilor s-au plans lui Dan Carlan ca prezenta, pana la ora 12, era ceva mai slaba decat in primul tur. Intr-o sectie de votare unde toti membrii erau barbati, cativa alegatori au intrat in cabine cu tot cu cainii de companie. "Daca ma uit in jurul meu, inclin sa cred ca voi castiga. Dar in sondaje, lupta este foarte echilibrata. Asistam la o finala de Cupa Campionilor", a conchis candidatul la sefia Palatului Roznovanu. Dan Carlan a plecat sa cutreiere si alte sectii de votare, iar suita a luat calea localitatilor periferice Iasiului cu ordin sa cumpere apoi... sampanie.
"Primarul a uitat sa mai repare si parcul asta"
"Ma mir ca il mai voteaza si pe el cineva", a spus Gheorghe Nichita la adresa contracandidatului Dan Carlan, la finalul rondului facut Liceului "Emil Racovita". "Puterea e cu noi" sau "Gata, v-am votat!", spuneau trecatorii la vederea primarului interimar si a staff-ului sau. "Sunteti bine?", a intrebat primarul intr-o sectie de votare din Scoala nr. 23. "Obositi, dar veseli. Caldura ne toropeste", a venit replica de la un membru al sectiei, care purta mana dreapta in ghips. "Prezenta este mai slaba decat data trecuta. Oamenii sunt pe la gratare", a apreciat un presedinte de sectie. "V-am votat! Ne-ati ajutat biserica", a spus in treacat o batranica proaspat iesita de la vot. "Sa ne recunoasteti cand venim la dumneavoastra", a spus cu zambetul pe buze o alta doamna in etate. Molesiti de caldura din salile de curs sau animati de muzica populara sau rock ori de meciurile de fotbal date in reluare, membrii sectiilor de votare din Liceul "Dimitrie Cantemir" asteptau alegatorii arondati.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite