Nevroze de campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemultumit de impartirea dupa criterii politice a pietrisului pe drum Viceprimarul pedist al unei comune clujene i-a spart fata unui consilier pesedist Viceprimarul comunei Tritenii de Jos, Mihai

Nemultumit de impartirea dupa criterii politice a pietrisului pe drum
Viceprimarul pedist al unei comune clujene i-a spart fata unui consilier pesedist
Viceprimarul comunei Tritenii de Jos, Mihai Baciu (PD), l-a desfigurat in bataie, miercuri seara, pe unul dintre consilierii PSD, Ioan Ionita Ionas, nemultumit de faptul ca acesta are idei diferite de ale sale privind impartirea pietrisului pe drumurile localitatii. In seara cu pricina, Ionas supraveghea desfasurarea activitatii pe o portiune de drum din satul Padureni. El ne-a declarat ca, din senin, nemultumit de criteriile dupa care se impartea pietrisul - probabil prea mult la pesedisti si prea putin la pedisti, dupa cum a lasat sa se inteleaga agresorul - Baciu l-a apucat de piept si a inceput sa-i care pumni. "Nu stiu cu ce m-a lovit, am simtit un obiect dur, dar nu am apucat sa vad ce a fost. La spital, au spus ca am fractura de piramida nazala si mi-a scos de langa ochi un fragment de nu stiu ce, ca nu vrea sa spuna cu ce m-a lovit, m-a cusut", ne-a relatat victima cum s-au petrecut faptele. Viceprimarul nu a negat ca l-a batut - de altfel, fata lui Ionas este toata tumefiata si ne-a aratat si jacheta purtata in seara respectiva, plina de sange -, dar pretinde ca cel care a sarit la bataie a fost consilierul. "Eu sunt cel care, ca viceprimar, ma ocup de pietruire, io spun cum se face si, de altfel, el a sarit primul la bataie, io m-am aparat", a spus viceprimarul. Rugat sa ne arate ranile suferite, Baciu ne-a indicat o bubita pe barbie, spunand ca urmele de picioare, de la gat in jos, o sa le arate organelor competente. Cu lacrimi in ochi, consilierul Ionas ne-a marturisit ca, probabil, l-ar fi iertat pe viceprimar de bataie, insa faptul ca a mintit cum ca el ar fi inceput primul nu-l mai scapa de sala de judecata.
De sarbatoarea Sfantului Gheorghe,
Viceprimarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru, s-a apucat sa felicite mortii
Deja faimos dupa ce se jeluise, la un post de radio, ca majoritatea cladirilor din Brasov sufera de grave fisuri anale, viceprimarul Gheorghe Scripcaru si-a completat deunazi palmaresul cu inca o isprava de acelasi soi. Candidat al PD la fotoliul de primar al urbei de sub Tampa, el si-a zis ca n-ar strica, de sarbatoarea Sfantului Gheorghe, sa trimita felicitari tuturor brasovenilor purtatori ai acestui nume. Numai ca, in focul initiativei, Scripcaru s-a apucat sa felicite si... mortii, carora le-a urat viata lunga si implinirea tuturor dorintelor, dimpreuna cu promisiunea ca va inchina un pahar de vin in sanatatea lor! Veritabil record in materie, una dintre felicitarile vicelui pedist l-a avut ca "andrisant" pe un brasovean decedat in urma cu 47 de ani, pe nume Buntoiu Gheorghe. La vederea misivei, familia defunctului a ramas ca la dentist. "De unde o fi luat, domnule, numele si adresa unui om mort de atata amar de vreme, care e de mult oale si ulcele?", s-a crucit pensionara Doina Manzatu, fiica raposatului "beneficiar" al felicitarilor viceprimarului Scripcaru.
Vasile Lupu s-a urnit spre Primaria Iasi
Fara obisnuitul chimir, invesmantat intr-un costum larg, care sa-l incapa, Vasile Lupu s-a asezat, ieri, in capul mesei pentru ca membrii Actiunii Populare de la Iasi sa il aleaga drept candidat la primarie. Inainte sa motaie, prim-vicepresedintele AP s-a lasat magulit de omologii din Moldova: "Este un barbat puternic, cu suflet bun ca painea calda, un moldovean autentic. Vasile Lupu nu s-a incovoiat niciodata. Este un om dintr-o bucata (...) Orice infractor va reusi sa se strecoare si de aceasta data in Primaria Iasi va avea de furca cu primarul Lupu. Clientela PSD-ului se va duce pe apa sambetei". "Va urez sa realizati la Iasi acea gramada cu o forta inexpugnabila si sa impinga PSD in afara politicii si istoriei si va doresc sa inscrieti incercari dupa incercari", a spus Emil Constantinescu, liderul A.P. Candidatul Lupu nu si-a pregatit discursul. A vorbit amestecat, despre experienta sa politica, despre faptul ca ar avea suficienti bani incat sa nu poata fi cumparat, facand aluzie doar la adevaratele probleme cu care se confrunta municipalitatea. "Vasile Lupu are o vasta experienta europeana", l-a magulit, in conferinta de presa, Emil Constantinescu. Candidatul ar fi refuzat propunerea de a se inscrie in cursa pentru Bucuresti. "Sunt iesean de 28 de ani", a argumentat Lupu. "Nimeni nu este profet in satul lui", a conchis fostul sef de stat, nu inainte de a preciza ca Actiunea Populara isi propune minimum 9 procente in scrutinul local si 15% in cel parlamentar. La unison, delegatii AP l-au ales pe Lupu drept candidat la Iasi. Dupa munca trudnica, membrii de partid au combatut aprins in preajma farfuriilor cu saratele si alune si a sticlelor cu vin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite